Alina Gorghiu: În orice scenariu, Ciolacu va pierde Președinția României, mai puțin în situația unui tur doi cu candidatul extremist AUR. Indiferent cât de obiectivă aș fi, credeți-mă că nu găsesc niște puncte forte la George Simion


Alina Gorghiu: În orice scenariu, Ciolacu va pierde Președinția României, mai puțin în situația unui tur doi cu candidatul extremist AUR. Indiferent cât de obiectivă aș fi, credeți-mă că nu găsesc niște puncte forte la George Simion

Ministra Justiției, liberala Alina Gorghiu, a declarat miercuri, în emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM, că prezidențiabilul PSD Marcel Ciolacu ar reuși să câștige alegerile prezidențiale doar în situația în care l-ar înfrunta în turul doi pe candidatul AUR George Simion. 

Totodată, Alina Gorghiu a criticat aspru candidatura la prezidențiale a liderului AUR George Simion, precizând despre acesta că este un extremist și un impostor care nu are niciun punct forte. 

Moderatoare: Cum evaluați candidatura lui George Simion? 

Alina Gorghiu: Indiferent cât de obiectivă aș fi, credeți-mă că nu găsesc niște puncte forte la Simion. Nu pot să trec peste extremismul pozițiilor sale și peste impostură. Povestea cu "vă construim case cu 35 de mii de euro" a fost apogeul minciunii propagandei și a imposturii pe care un partid le poate aduce în fața electoratului, spunând "electoratul ăsta chiar îl pot păcăli cu orice, pot să folosesc orice narativ doar ca să câștig câteva voturi". 

Moderatoare: Un George Simion adus în turul doi ar face viața ușoară candidatului cu care s-ar duela. Mult timp s-a discutat despre încercările unor partide de a sufla în pânze acestei construcții politice AUR tocmai pentru a fi repetat scenariul Iliescu-Vadim. 

Alina Gorghiu: Știți care e marea dificultate a PSD? Marea dificultate este că în turul doi nu reușesc să adune o masă critică de votanți astfel încât să pună președintele României. N-au mai reușit de la Iliescu încoace. Sigur că Marcel Ciolacu își dorește să-l vadă pe George Simion în turul doi, sperând că se reeditează acel scenariu despre care dumneavoastră vorbiți. În orice scenariu (de tur doi - n.red.), candidatul PSD Marcel Ciolacu - mai puțin cu acest candidat extremist (George Simion - n.red.), nu va câștiga Președinția României. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.