EXCLUSIV: Legendată ca ”jurnalistă”, Natalia Morari e agentă FSB-istă dincolo de orice dubii. Profilul neromanțat. Care sunt obiectivele metresei lui Platon, Baghirov, Thaciuk și Chiril Lucinschi. Partitura Natașei


EXCLUSIV: Legendată ca ”jurnalistă”, Natalia Morari e agentă FSB-istă dincolo de orice dubii. Profilul neromanțat. Care sunt obiectivele metresei lui Platon, Baghirov, Thaciuk și Chiril Lucinschi. Partitura Natașei

În 2007, rusoaica Natalia Morari și-a făcut apariția în Basarabia noastră, insistând că ar fi fost ”expulzată” din Rusia pentru atitudinea ei ”anti-putinistă”. Amuzant, nu-i așa? Vă dați seama ce pericol reprezenta ea pentru regimul lui Putin? 

Firește, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri, era vorba despre o legendare regizată de serviciile secrete rusești, care își implantau un nou agent într-o zonă-țintă. Un fel de Iura Roșca travestit în fustă, numai că, de data asta, era adus direct din Rusia ”de acasă”, iar punctajele FSB-GRU s-au axat, în spiritul vremurilor, pe ”pro-europenism” și ”anti-corupție”. 

Aceste tematici sunt mai mult decât comode în R.Moldova, unde nu există stat de drept, gubernia nefiind nici în UE, nici în NATO, motiv pentru care propaganda rusă le folosește deseori și în exces (nu e deloc o coincidență că Ivan Ceban, principalul pion politic al Rusiei din Basarabia, pregătit pentru perioada post-Maia, e legendat ca ”pro-european”). Dacă Roșca (fiu de rusoaică) a deturnat și a compromis unionismul politic, aducându-l în stadiul în care zace astăzi, obiectivul Nataliei Morari este compromiterea pro-europenismului și deturnarea oricăror apropieri de România. 

Așa-zisul ”pro-europenism” al moldoveniștilor de la Chișinău e o distopie ce contravine în mod flagrant adevăratului pro-europenism, care nu poate fi decât unionismul autentic, Unirea / ReUnirea / ReÎntregirea legitimă a României cu Basarabia reprezentând unica soluție pentru ca R.Moldova să intre în UE. Și mai important: Unirea e unica soluție pentru ca R.Moldova să intre în NATO, poziționându-se astfel în interiorul unor granițe pe care trupele rusești nu le pot trece. Rețineți: Unirea și devenirea Basarabiei zonă NATO sunt marile spaime ale Kremlinului. Cine susține orice altceva face, într-o formă sau alta, jocurile Rusiei.   

Cât despre așa-zisa ”luptă împotriva corupției”, e indicat să înțelegem că, dincolo de naivități bine intenționate și de populisme gregare, această narațiune e specifică propagandei ruse din fostele republici sovietice, parodiind și caricaturizând tematicile din statele membre UE. Fiindcă hoții strigă ”hoții!”. Mesajul intrinsec e mereu același: nu contează aspectele identitare și istoria recentă, tot ceea ce contează e să scăpăm de hoți și de corupți, ca să trăim bine. Cât de caraghios e să spui asta într-o gubernie lipsită de stat de drept, unde infractorii și agenții Rusiei nu doar că zburdă liberi ca păsările cerului, conducând partide și dând ora exactă de pe sticla tv-urilor, dar mai și candidează la funcția supremă în stat?! 

În realitate, narațiunile acestea vizează interesele Rusiei imperialiste, spațiul public fiind contaminat și deturnat prin tematici lipsite de sens în condițiile date. Urmarea? Nu vorbim la modul oficial despre identitatea românească, despre raptul Basarabiei, despre genocidul săvârșit de ruși și despre o apropiere autentică de România și NATO, dar pierdem timp prețios, într-un context favorabil, vorbind aiurea despre o așa-zisă ”luptă anti-corupție”, deși acolo nu există stat de drept iar oamenii de casă ai rușilor nu merg niciodată la pușcărie. Unde se întâmplă asta? În R.Moldova, cel mai sărac stat al Europei, parțial ocupat de trupe rusești. Lăsați-mă cu ”lupta anti-corupție”. Dar să revenim la profilul neromanțat al agentei Natașa.

În 2007-2008, Natalia Morari nici măcar nu știa limba româna (pe care și astăzi o vorbește agramat și stâlcit, numind-o ”moldovenească”). E o evidență de necontestat că, la acea vreme, a fost promovată intens de agenți FSB cu acte în regulă – bunăoară, de Eduard Baghirov (în prezent sucombat, detalii AICI) și de Mark Tkaciuk (fost consilier de bază al comunistului Voronin). De altfel, atât Tkaciuk cât și Baghirov i-au fost parteneri de așternut în diverse perioade, fiind de notorietate că Natașa e amantă de meserie (de asemenea, e știut că serviciile secrete rusești folosesc deseori individe cu apucături porno). Imaginați-vă că sorcova asta dădea lecții de ”pro-europenism” și de ”anti-corupție” în limba rusă, uneori expunându-se ca pe centură. Doar cine nu vrea nu vede evidențele. 

Desigur, Morari avea să joace un rol important în toiul incidentelor și provocărilor rusești din 7 aprilie 2009, susținând regia FSB-istă care încerca să dea vina pe România și pe ”fasciștii români” pentru așa-zisa ”rebeliune”. Privind retrospectiv, acum știm cu siguranță că întreaga operațiune a fost 100% rusească. Moscova nu-l mai dorea pe Voronin iar serviciile secrete ale Kremlinului au acționat în consecință. Paradigma în care Voronin era șef de stat trebuia să ia sfârșit – rușii l-au înlăturat în 2009. Tentativele de a implica România s-au dovedit absurde și puțin spus caraghioase, n-au păcălit pe nimeni, deși agenta Morari și-a dat toată silința, arătându-și românofobia viscerală. De notat că, în contextul incidentelor, Natașa l-a ascuns pe Baghirov în portbagaj și l-a scos din zonele controlate de autoritățile constituționale de la Chișinău, ducându-l până la Tiraspol.  

A urmat o ascensiune fulminantă a cărei propulsie a fost mereu rusească (adică așa-zisul Departament Moldova de la Kremlin). Pentru neofiți, amintesc că platforma TV8 i-a fost oferită pe tavă Natașei chiar de Chiril Lucinschi, căruia i-a fost (scuze de repetiție) amantă. Chiril e fiul lui Petru Lucinschi, fostul președinte KGB-ist al R.Moldova și unul dintre marii ucigași ai Unirii. E indubitabil. 

De-a lungul anilor, legendată drept jurnalistă ”pro-europeană” (!) și ”anti-corupție” (!), Morari i-a spălat în permanență pe toți infractorii și politicienii corupți ai Rusiei, compromițând la două mâini ideea pro-europeană, la fel cum, odinioară, ”unionistul” și ”pro-românul” Iura Roșca a compromis și a deturnat unionismul politic de la Est de Prut. Totul împachetat în cele mai purulente narațiuni moldoveniste, în cazul Natașei accentul fiind pus pe așa-zisa ”națiune civică moldovenească” (ultima resemnificare a moldovenismului stalinist). Morari era preluată în bandă atât la Jurnal TV cât și la Europa Liberă.md, deși vorbim despre o românofobă sinistră. Mai mult, oficinele amintite pompau un content similar, mai cu seamă Jurnal TV, unde interlopii Rusiei (și banii lor) vor fi fost prezențe uzuale. 

Să n-o mai lungesc. În septembrie 2021, din postura de așa-zisă ”jurnalistă anti-corupție” cu emisiune în prime-time la TV8, Natalia Morari recunoaște public că e însărcinată cu interplopul rus Veaceslav Platon. Care nu e doar un infractor notoriu implicat în devalizarea ca-n codru a R.Moldova. În fapt, Slava Platon e un vechi instrument al Kremlinului – prin intermediul lui, serviciile secrete rusești au falimentat sistemele bancare din mai multe state foste sovietice. Recunoașterea faptului că e metreasa lui Slava (pe care îl spăla zilnic pe stică, mimând ”obiectivitatea” și făcând totul pentru a-l menține în libertate – doar amintiți-vă emisiunile cu Alexandr Stoianoglo, un alt instrument al serviciilor secrete rusești) nu a fost voluntară, la acea vreme Natașa fiind presată de zone din SIS care ar fi făcut oricum publică informația. Ea a încercat un soi de damage control. Dovadă că au făcut și fac parte din aceeași partitură FSB-istă, iată că atât Natalia Morari cât și Alexandr Stoianoglo candidează la președinția R.Moldova. 

După dezvăluirea faptului că e țiitoarea infractorului Veaceslav Platon, Natașa a luat distanță de TV8 și a coordonat un așa-zis proiect video ”independent” găzduit de zone mediatice rusești. Încă din acea perioadă, Podul.ro a avertizat că serviciile secrete rusești o pregăteau pentru o candidatură la președinție. Și iată că se întâmplă, După episodul amintit, Jurnal TV și Europa Liberă.md s-au spălat pe mâini de Natașa, pe care, până în acel moment, o preluaseră din toate pozițiile posibile, diseminându-i narațiunile. Printre altele, Morari ar trebui să ne spună ai cui copii sunt, de fapt, TV8 și Jurnal TV.  

De reținut că misiunile FSB ale cuplului Natașa-Platon NU au fost vreun sexgate (nimic mai fals!), ci o uriașă problemă de securitate națională. Situația arăta cum controla Rusia hălci importante din presa zisă ”pro-europeană” și ”anti-corupție”, coordonând campanii de fake news și deturnând percepții. 

Evident, Natașa nu lovește numai în România și români. Pentru a susține războiul lui Putin, deseori își fixează tirul asupra Ucrainei. De exemplu, la începutul lunii februarie, ”jurnalista” Morari anunța, făcând spume la gură, că serviciile secrete ale R.Moldova i-ar ”spiona”, vezi Doamne, pe diplomații ucraineni. Fără a prezenta vreo dovadă, Natașa a avut nesimțirea de a insista că ar fi primit această informație ”pe surse” de la… ”serviciile secrete ucrainene” (detalii AICI). Asta deși împroșca în spațiul public o minciună a FSB, strofocându-se să genereze vrajbă și suspiciuni între Kyiv și Chișinău. Dovadă că fake-urile Natașei comportă o anumită eficiență, ambasadorul Ucrainei la Chișinău – l-am numit pe Marko Șevcenko – a ieșit la rampă și i-a spulberat minciunile. E de ajuns să știți că Natalia Morari figurează în baza de date Mirotvoreț ca agent al serviciilor secrete rusești și dușman al Ucrainei, iar concubinul ei – interlopul FSB-ist și fugar Veaceslav Platon – a fost reținut în 2016 în Ucraina chiar de serviciile secrete ucrainene.

Dacă ar fi fost cât de cât ”jurnalist”, și nu doar un fost turnător al Securității îmbătrânit în rele, informațiile de mai sus ar fi trebuit să le aflați de la Ion Cristoiu (alias ”Coroiu”), care i-a acordat un amplu interviu Natașei (detalii AICI și AICI). În schimb, el a prezentat-o drept ”jurnalistă româncă” și i-a făcut toate jocurile, înjurând cot la cot România, NATO, UE, Unirea ș.a.m.d.. Să fi fost doar prostie + ticăloșie, sau și altceva?  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.