NRC: În teritoriile ucrainene pe care le-au ocupat, rușii plănuiesc să confiște echipamentele TV acelor localnici care refuză să urmărească canalele rusești de propagandă


NRC: În teritoriile ucrainene pe care le-au ocupat, rușii plănuiesc să confiște echipamentele TV acelor localnici care refuză să urmărească canalele rusești de propagandă

Centrul Național de Rezistență al Ucrainei (NRC) a raportat recent că locuitorii din teritoriile pe care Rusia le-a ocupat temporar sunt ținta unui nou abuz. Concret, persoanele care refuză să urmărească canalele rusești de propagandă sunt amenințați cu confiscarea echipamentului de televiziune de care dispun.

Potrivit NRC, rușii își impun canalele de televiziune pentru a spori eficiența propagandei. Ei distribuie echipamente de televiziune prin satelit destinate "lumii ruse", prin intermediul cărora vor să difuzeze aproximativ 20 de canale susținute de Kremlin.

"Cu toate acestea, populația locală nu se grăbește să ia acasă astfel de cadouri, întrucât nu vrea să cadă în capcana propagandei inamice. Prin urmare, rușii au început să amenințe că vor confisca «echipamentele de televiziune fără licență» celor care refuză să instaleze «lumea rusă»", mai precizează NRC.

Centrul de Rezistență Națională al Ucrainei reprezintă o entitate creată în martie 2022 în subordinea Forțelor de Operațiuni Speciale din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Entitatea are misiunea de a antrena, coordona și extinde mișcările de rezistență împotriva invadatorilor ruși. 

Mai mult, recent au apărut informații conform cărora rușii îi forțează pe rezidenții din zonele ocupate temporar din regiunea Herson să viziteze o expoziție de propagandă intitulată "Rusia - istoria mea". (sursa: RBC-Ukraine)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.