Despre autoritatea pedagogică


Despre autoritatea pedagogică

Am citit încă un articol care ne spune că părinții sunt una din cele mai mari probleme ale școlilor românești. Scris de un profesor, natural. Omul vrea „să fie reinstituită autoritatea profesorilor”. Pentru că „autoritatea profesorilor” se dă de la minister după examenul de titularizare. Fiecare profesor titularizat primește o cutiuță mică pe care scrie „Autoritate Pedagogică”.

Din păcate ministerul e sărac și pune puțină autoritate în cutiuțele astea, care deja sunt mici. Au încercat să cumpere niște autoritate suplimentară pentru profesori cu fonduri europene, autoritate de-aia bună, Made in Germany, însă naiba știe ce s-a întâmplat, e ceva cu corupție, DNA, unii au luat mai multă autoritate d-asta și au dat-o profesorilor afiliați politic, cert e că nu a ajuns pentru toți. 

Nu mai spunem ce s-a întâmplat în țară, unii profesori mai cu capul în traistă nu s-au dus la inspectorat să-și ia cutiuța cu autoritate, inspectoratele nu au anunțat școlile, unora le-au pus cutiuța plină și altora mai pe sfert, știți cum e pe la Vaslui.

Rezolvarea este ca părinții să devină parte a soluției. Știm că s-a desființat fondul școlii, dar există asociațiile de părinți, așa că directorii pot sugera discret asociațiilor să cumpere niște Autoritate Pedagogică pentru profesorii care nu au primit de la minister, dar să fie ceva de calitate, nu chinezărie de pe la Dragonul Roșu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.