Elena Lasconi face turul presei din Ucraina cu declarația în care a pus la zid coaliția guvernamentală PSD-PNL pentru modul în care s-a raportat de-a lungul timpului la amenințarea creată de dronele rusești care încalcă spațiul aerian românesc


Elena Lasconi face turul presei din Ucraina cu declarația în care a pus la zid coaliția guvernamentală PSD-PNL pentru modul în care s-a raportat de-a lungul timpului la amenințarea creată de dronele rusești care încalcă spațiul aerian românesc

Reacția prin care candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a criticat aspru coaliția de guvernare pentru modul în care s-a raportat de-a lungul timpului la amenințarea creată de dronele rusești care încalcă spațiul aerian românesc - a fost preluată de mai multe publicații ucrainene: Ukrainska Pravda, RBC-Ukraine, Ukrinform și Uazmi

Lasconi a scos în relief ignoranța cu care a fost tratat șeful Statului Major al Apărării, generalul Vlad Gheorghiță, de către parlamentarii coaliției de la putere, PNL și PSD, atunci când a semnalat faptul că Armata Română are practic mâinile legate la spate, legislația nepermițând forțelor române să doboare dronele care încalcă spațiul aerian românesc. 

"Este absolut revoltător să aflăm de la ucraineni mai multe decât de la autoritățile române!

Drone rusești au intrat azi-noapte pe teritoriul României și tot ce am primit de la autoritățile române a fost un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Constanța și Tulcea.

Domnule președinte Iohannis, domnule premier Ciolacu, aveți de gând să ne explicați și nouă ce se întâmplă? Care e situația de fapt și ce face România?

În primăvară, șeful Armatei ne cerea să modificăm legislația pentru a putea doborî dronele care intră pe teritoriul nostru. Domnule Ciolacu, aveți 60% din Parlament, faceți ceva? Generalul Ciucă are vreun cuvânt de spus sau nu-l lasă șeful lui, Klaus Iohannis?

România este în NATO și asta este o mare realizare, dar România are nevoie de politicieni serioși într-un context dificil", a comunicat Elena Lasconi într-o postare publicată duminică, 8 septembrie, pe Facebook. 

În cursul zilei de luni au apărut informații potrivit cărora trei drone rusești au încălcat duminică spațiul aerian al României. Armata Română a comunicat faptul că a găsit bucăți de dronă rusească în apropiere de localitatea Periprava din județul Tulcea și investighează în prezent posibila prăbușire a alteia, lângă Caraorman. În total, ar fi vorba de trei drone care au pătruns, duminică, pe teritoriul României, cu tot cu cea care a reintrat în Ucraina. 

Cum a raportat presa din Ucraina declarația Elenei Lasconi: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.