Un sondaj recent arată o imagine diferită a cursei electorale pentru Casa Albă: Trump are un ușor avans în fața contracandidatei Kamala Harris


  • ACP
  • Sep 9, 2024 13:01
  • 430
Un sondaj recent arată o imagine diferită a cursei electorale pentru Casa Albă: Trump are un ușor avans în fața contracandidatei Kamala Harris

Prezidențiabilul republican Donald Trump are un avans de doar un punct procentual în fața contracandidatei democrate Kamala Harris, conform ultimului sondaj electoral realizat de The New York Times și Siena College, care arată un scor de 48% pentru fostul președinte american.

Media sondajelor de până acum, la nivel național, arătau însă o imagine diferită a cursei electorale, cu un avans de două puncte procentuale pentru candidata democrată, vicepreședinta Kamala Harris (49% Harris - 47% Trump).

Dar procentele celor doi candidați se pot schimba din nou ca urmare a primei dezbateri televizate, programată pentru data de 10 septembrie în studiourile ABC News din New York.

În condițiile în care 30% dintre respondenții sondajului The New York Times/Siena College au recunoscut că nu sunt bine informați cu privire la poziția politică a Kamalei Harris, iar astfel au nevoie să afle mai multe date - în timp ce majoritatea alegătorilor cred că au o înțelegere clară a opiniilor politice ale republicanului Donald Trump - dezbaterea se anunță a fi un moment crucial pentru candidata democrată. Aproape majoritatea respondenților spun că Trump nu este "prea la stânga" sau "prea la dreapta" în privința problemelor importante aflate în dezbaterea electorală și numai o treime consideră că este mult prea de dreapta. Despre Harris, aproape jumătate din votanți cred ca este mult prea de stânga.

Majoritatea respondenților îl preferă pe Trump ca lider economic, în timp ce majoritatea alegătorilor spun că Harris este mai bun în ceea ce privește drepturile reproductive, legalitatea avortului.  

Sondajul a fost realizat intre 3 și 6 septembrie pe 1695 de cetățeni înregistrați ca alegători. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.