O echipă de dreapta, din jurul lui Lasconi, poate scoate țara din socialismul corupt instaurat de Iliescu


O echipă de dreapta, din jurul lui Lasconi, poate scoate țara din socialismul corupt instaurat de Iliescu

Elena Lasconi este departe de a fi politicianul versat cu care s-au obișnuit românii. Face greșeli, asta este clar. Dar știți de ce le face? Fiindcă spune adevărul, spune ce crede. Iar acesta este un păcat de moarte într-o Românie în care presa vândută PSD-PNL vânează liderii Opoziției și răstălmăcește tot ce spun.

Ciolacu toarnă minciuni pe bandă rulantă, se contrazice la o zi la alta, dar mercenarii din media se fac că nu pricep.

Dar eu cred că românii vor vedea ceea ce văd și eu: Elena Lasconi face greșeli omenești fiindcă vrea să spună adevărul și fiindcă are un uriaș entuziasm. Un entuziasm pornit din credința că România poate fi adusă pe drumul cel bun.

De ce o apăr? Nu-i vorba aici  de omul Elena Lasconi. Eu cred că România are nevoie de reforme profunde, de dreapta, în economie, sănătate și educație. PNL, cățelușul din lesa PSD, nu le va face. Nici AUR, coloana a V-a a Moscovei. Dar în jurul lui Lasconi, în noul USR eliberat de secu-veniștii oportuniști care au dus acest partid la rezultatul jalnic din 9 iunie, s-a înfiripat o echipă de dreapta. Oameni care „cred” în aceste valori, nu doar le ronțăie la TV.

În acest moment, în Alianța Dreapta Unită se regăsesc singurii politicieni care au curaj să vorbească despre spargerea monopolului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru ca românii să-și poată alege asiguratorul și spitalul – de stat sau privat – în care se tratează. Am scris „Dreapta Unită”, fiindcă nu doar lideri din USR, dar și președintele PMP, Eugen Tomac, a susținut acest proiect. Este un act de curaj uriaș, dacă ne amintim ce opoziție turbată a existat în 2012 când Traian Băsescu a vrut să spargă monopolul CNAS.

Ce i-aș spune eu Elenei Lasconi: uitați-vă la Javier Milei, cum a reușit să învingă guvernarea coruptă din Argentina! Aveți curaj să propuneți reforme economice brutale, cum a făcut Milei. Da, bugetarii, PSD și presa aservită vă vor linșa. Dar sectorul privat este zdrobit de biruri și birocrație. I-ați salva și vor vota un politician care are un proiect credibil de pus la slăbit acest stat obez. Asumați-vă desființarea instituțiilor inutile, concedieri masive în aparatul de stat și reforme de dreapta în educație – vouchere educaționale care urmează elevul, care poate alege școala la care va studia.

Mai sunt 80 de zile până la turul I al prezidențialelor. Eu cred că se conturează un candidat care să oprească odraslele Ciumei Roșii – indiferent că își zic pesediști, peneliști sau independenți – să ajungă la Cotroceni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.