"Nu suntem în război cu Rusia". Italia refuză să permită Ucrainei să lovească teritoriul Rusiei cu armele furnizate


"Nu suntem în război cu Rusia". Italia refuză să permită Ucrainei să lovească teritoriul Rusiei cu armele furnizate

Italia nu va permite Ucrainei să lovească teritoriul Rusiei cu armele transferate, a declarat ministrul italian de Externe, Antonio Tajani, în cursul zilei de joi. 

Tajani a menționat că fiecare țară decide la nivel individual dacă permite Ucrainei să atace Rusia cu armele furnizate.

Potrivit ministrului italian, țara sa a furnizat în primul rând arme defensive. Mai exact, Italia intenționează acum să furnizeze sistemul de apărare antiaeriană SAMP/T, care nu poate fi folosit pe teritoriul Rusiei.

"Repetăm ​​că nu suntem în război cu Rusia, NATO nu este în război cu Rusia, așa că poziția Italiei rămâne aceeași: armele noastre urmează să fie folosite pe teritoriul ucrainean. Alte țări vor decide după cum doresc", a conchis Tajani. 

CITIȚI ȘI: Obiectivele militare rusești pe care forțele ucrainene le-ar putea viza dacă SUA ridică TOATE restricțiile impuse asupra utilizării armelor cu rază lungă de acțiune. Analiza realizată de expertul militar Serhii Kuzan

Necesitatea ca Ucrainei să i se dea undă verde pentru a viza ținte situate adânc în teritoriul Rusiei. Expert militar: Operațiunea desfășurată de forțele ucrainene în regiunea Kursk ar putea accelera acest proces decizional în Occident!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.