Robert F. Kennedy Jr. își anunță susținerea pentru prezidențiabilul republican Donald Trump, precizând că a identificat o serie de viziuni comune cu acesta pe teme pe care le consideră stringente


  • ACP
  • Aug 24, 2024 17:19
  • 897
Robert F. Kennedy Jr. își anunță susținerea pentru prezidențiabilul republican Donald Trump, precizând că a identificat o serie de viziuni comune cu acesta pe teme pe care le consideră stringente

Candidatul independent Robert F. Kennedy Jr. a anunțat vineri că și-a suspendat campania prezidențială și îi va acorda pe mai departe sprijinul prezidențiabilului republican Donald Trump.

Kennedy a dezvăluit că s-a întâlnit cu Trump înainte de lua decizia, pentru a discuta trei probleme-cheie: războiul, libertatea de exprimare și bolile cronice la copii. El a spus că a încercat să se întâlnească și cu candidata democrată la președinție, vicepreședinta SUA Kamala Harris, dar ea a refuzat întâlnirea.

Kennedy – pentru care erau estimate aproximativ 5% din voturi la nivel național – a menționat că Trump i-a promis un rol în administrație, pentru a lupta împotriva "epidemiei de boli cronice".

"Dacă mi se oferă șansa de a rezolva criza bolilor cronice și de a reforma producția noastră alimentară, promit că, în doi ani, vom asista la o scădere dramatică a bolilor cronice. În patru ani, America va fi o țară sănătoasă", a zis Kennedy. 

Nepotul fostului președinte democrat John F. Kennedy și-a descris apoi misiunea ca fiind înrădăcinată în credința sa creștină. 

"În cele din urmă, viitorul, oricum s-ar întâmpla, se află în mâinile lui Dumnezeu, în mâinile alegătorilor americani și ale președintelui Trump. Dacă președintele Trump este ales și își onorează cuvântul, marea povară a bolilor cronice care acum demoralizează, falimentează țara va dispărea", a punctat Kennedy.

"Aceasta este o călătorie spirituală pentru mine. Am luat decizia printr-o rugăciune profundă, printr-o logică dură și m-am întrebat: Ce alegeri trebuie să fac pentru a-mi maximiza șansele de a salva copiii Americii și de a restabili sănătatea națională?", a mai declarat Kennedy.

"Suspendarea candidaturii este o decizie sfâșietoare pentru mine, dar sunt convins că e cea mai bună speranță pentru a pune capăt războiului din Ucraina și a pune capăt epidemiei de boli cronice care erodează din interior vitalitatea națiunii noastre și pentru a proteja în sfârșit libertatea de exprimare", a mai spus Kennedy.

Deși nu este de acord cu Trump pe anumite subiecte, Kennedy a precizat că cei doi sunt aliniați în multe domenii importante "cum ar fi încheierea războaielor nesfârșite, sfârșitul epidemiei de boli ale copilăriei, securizarea frontierei, protejarea libertății de exprimare, destrămarea capturării de către corporații a agențiilor noastre de reglementare, scoaterea agențiilor de informații americane din activitatea de propagandă, cenzură și supraveghere a americanilor, precum și din interferența cu alegerile noastre". 

Partidul Democrat, în schimb, "s-a îndepărtat atât de dramatic de valorile fundamentale cu care am crescut", a zis Kennedy. 

"A devenit partidul războiului, al cenzurii, al corupției, al marilor companii farmaceutice, al marilor companii tehnologice, al marilor companii agricole și al marilor companii financiare", a continuat Kennedy.  

El a acuzat Partidul Democrat modern că a devenit nedemocratic prin încercarea de a-l ține pe el și pe alți candidați în afara buletinului de vot și pentru încercarea de a-l arunca pe Trump în închisoare. El a mai criticat conducerea democrată pentru organizarea unei "lovituri de stat împotriva președintelui Biden" și numirea lui Harris ca succesoare a acestuia "fără alegeri".

Kennedy este cunoscut și pentru faptul că dorește să reducă avorturile, deoarece "fiecare avort este o tragedie", dar a spus că acele decizii "ar trebui să fie la latitudinea mamei", însă "va permite restricții corespunzătoare privind avortul în ultimele luni de sarcină". Pentru reducerea numărului avorturilor el sprijină un plan de "îngrijire de zi subvenționată masiv".

Kennedy sprijină de asemenea eforturile de reducere a poluării și a dat în judecată mai multe companii mari pentru poluare. Totodată, el susține că bărbații biologici nu ar trebui să joace în sporturi feminine. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.