De-ale Kremlinului: Rușii evacuați din Kursk sunt duși de Rusia de la război la... război. Halucinanta relocare decisă de oficialii moscoviți. Unii cetățeni își strigă oful pe rețelele sociale: "Există împușcături și acolo!"


De-ale Kremlinului: Rușii evacuați din Kursk sunt duși de Rusia de la război la... război. Halucinanta relocare decisă de oficialii moscoviți. Unii cetățeni își strigă oful pe rețelele sociale: "Există împușcături și acolo!"

O parte dintre localnicii regiunii Kursk vor fi relocați dintr-o zonă de război într-o altă zonă de război. Concret, pe fondul operațiunii speciale pe care o desfășoară forțele ucrainene în Kursk, localnicii regiunii din Rusia vor fi relocați în regiunea ucraineană Zaporojie, ocupată temporar de hoardele Kremlinului. Decizia a fost luată astăzi de guvernatorul regiunii Kursk, Aleksey Smirnov, în urma unei discuții telefonice purtate cu așa-zisul guvernator al regiunii Zaporojie, Yevhen Balitsky, instalat la putere ilegal de Moscova. 

Potrivit lui Smirnov, localnicii vor fi transportați în curând către locurile de cazare din regiunea Zaporojie. La sugestia lui Balitsky, localnicii din Kursk for fi relocați în stațiunile balneare și pensiunile de lângă Marea Azov, de la orașul Berdiansk până la satul Kyrylivka.

Canalul de Telegram "Important Stories" a raportat că postarea lui Smirnov, publicată pe rețeaua socială rusă Vkontakte, a atras o serie de comentarii critice.

"Hotelurile din Zaporojie sunt inactive fără turiști? Acum, se pare că vor fi complet rezervate. Există împușcături și acolo. Ar fi mai logic să evacuăm oamenii dincolo de Urali", s-au plâns localnicii din Kursk în legătură cu gradul de periculozitate din Zaporojie. (sursa: Uawire)

Jurnaliștii de la Belsat au estimat că, de la începutul lunii august a acestui an, în regiune au fost înregistrate cel puțin 5 conflicte militare active. Obuzele au explodat în cel puțin 7 locații din regiune. Ca urmare a acestor ostilități, o persoană a fost ucisă. De asemenea, șapte localnici au fost răniți.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.