Avortul


Avortul

este marea temă care punctează, în Europa și în SUA, fie pro, fie contra, o agendă publică profund bolnavă, marcată de semnele sfârșitului unei civilizații. Din recentele polemici de la Varșovia sau din programul unor candidați americani, se întrevede foarte clar: după transformarea sexului în politică publică, rezultatul, totuși fericit, al practicării lui se află în dezbatere, depinzând de capriciile ideologice, nu de reacția biologică, naturală. Copilul nenăscut nu are nici protecția unui azilant.

S-a văzut și la Paris: suntem un ghem de contradicții, de răstălmăciri și decapitări de sensuri, modernitatea care ne-a adus prosperitatea fiind aceeași care ne aduce, treptat, deriziunea. 

Ce ar fi de făcut? Iarăși: nu reacționarismul unei drepte tembele, deturnate semantic înainte de orice, este răspunsul, nu refuzul și nici diabolizarea, ci revenirea, cu politici pe măsură, la mărimea naturală a omului. Fără mize exclusiv de putere și fără alianțe cu cei care, din extremă, văd oricum democrația câș.

Doxa! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.