Serviciile de informații rusești, din ce în ce mai agresive pe teritoriul țărilor NATO: Planul privind asasinarea directorului unei companii producătoare de armament, care furnizează capabilități militare inclusiv Ucrainei, dejucat de spionajul american


  • ACP
  • Jul 12, 2024 12:20
  • 611
Serviciile de informații rusești, din ce în ce mai agresive pe teritoriul țărilor NATO: Planul privind asasinarea directorului unei companii producătoare de armament, care furnizează capabilități militare inclusiv Ucrainei, dejucat de spionajul american

Un plan al serviciilor de informații ruse ce viza uciderea directorului general al celui mai mare producător german de muniție din Europa, care furnizează arme și muniții inclusiv forțelor ucrainene, a fost dejucat recent de autoritățile americane și germane.

Planul ce-l viza pe Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall AG, a fost descoperit la începutul acestui an de către serviciile de informații americane, care au informat imediat Guvernul german, au relatat pentru CNN surse familiare cu cazul.

Papperger anunțase luna trecută că Rheinmetall AG plănuiește să permită producția de vehicule de luptă de infanterie Lynx în interiorul Ucrainei "în viitorul apropiat", după ce a semnat în februarie un memorandum cu Ucraina pentru a înființa în comun o fabrică pentru producția de muniție de artilerie.

Fabrica urmează să producă în viitorul apropiat "un număr de șase cifre" de proiectile de artilerie de calibru 155 mm, care sunt folosite cu mult succes împotriva forțelor ruse.  

Directorul german ar fi fost doar unul dintre numeroșii șefi ai industriei de apărare din Europa care au fost vizați de serviciile ruse de informații. Pe de altă parte, se crede că planul privitor la uciderea acestuia ar fi fost cel mai aproape de punerea în practică, conform surselor.  

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat recent că pentru a contracara desfășurarea de către Moscova a acțiunilor de sabotaj, a atacurilor cibernetice și a dezinformării cu scopul de a submina sprijinul occidental pentru Ucraina, membrii alianței intenționează să consolideze securitatea infrastructurii-cheie. 

"Am văzut câteva exemple de sabotaj, de tentative de incendiere, de atacuri cibernetice, de dezinformare", a spus Stoltenberg pentru presă, iar planul privind uciderea directorului Rheinmetall reprezintă un caz ce ilustrează perfect campania rusă de pe teritoriul țărilor NATO.

Rusia desfășoară o campanie de sabotaj în mai multe țări NATO, încercând să distrugă căile ferate, bazele militare și alte obiective folosite pentru furnizarea de arme Kyivului. Tentativele rusești de sabotaj includ și încercarea de a incendia un depozit din Marea Britanie folosit de Ucraina, un complot privind incendierea unei baze militare din Germania, încercări de a pirata și de a perturba rețeaua de semnale feroviare a Europei, respectiv blocarea sistemelor GPS pentru aviația civilă. (sursa: NBC News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.