Alegerile din 7 iulie. Costineștiul fierbe: PSD oferă drept mită electorală invitații la festivalul "Beach, Please!"


Alegerile din 7 iulie. Costineștiul fierbe: PSD oferă drept mită electorală invitații la festivalul "Beach, Please!"

Pesediștii din Costinești s-au modernizat. În locul papornițelor cu zahăr, făină și ulei s-au apucat să împartă în stânga și în dreapta invitații gratuite la festivalul "Beach, Please!", eveniment ce va avea loc în localitate între 10 și 14 iulie.

Reporterul nostru aflat în vacanță a avut surpriza să fie oprit pe stradă de o echipă de la PSD care i-a înmânat două invitații la festival cu îndemnul de a venit la vot și de a pune ștampila pe Jeanu Dorin Dumitru, primarul comunei Costinești.

În urma investigațiilor noastre, am aflat că și gazda la care locuim, dar și majoritatea celor de pe stradă au primit astfel de invitații, cu toate că au depășit de mult vârsta medie a celor care merg la astfel de festivaluri de muzică.

De asemenea, purtând o serie de discuții cu gazda noastră, am aflat că cei care au pensiuni sau care închiriază camere în propria locuință se tem că Dumitru îi va obliga să-și închidă afacerile. Recent, primarul din Costinești a declarat la o televiziune națională că peste 50% dintre cei care lucrează în domeniul ospitalității ar face evaziune. 

Oamenii se tem acum că Dumitru îi va aduce în comună pe acoliții lui Horia Constantinescu, care vor de multă vreme să construiască căsuțe de vacanță pe terenurile primăriei. În același timp, se tem că vor fi amendați de ANPC până vor înțelege mesajul că trebuie să facă un pas în spate și să lase loc altora. 

Pe 7 iulie se repetă alegerile în comuna Costinești. BEJ a luat această decizie după ce pe 9 iunie alegerile au fost câștigate de candidatul PNL la o diferență de un singur vot.

Gazda noastră ne-a dezvăluit că a votat cu primarul PSD în primul tur, dar că acum va vota cu candidatul de la PNL, deoarece nu vrea să fie hăituit și umilit de gașca lui Horia Constantinescu.  

Nu am reușit să îi contactăm pe organizatorii festivalului, însă plecăm de la premisa de bună credință. Nu avem nicio informație care să ateste că aceștia au vreo legătură cu mita electorală semnalată. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.