Sondaj despre problemele cognitive ale președintelui SUA: 49% dintre americani se așteaptă ca Biden să uite unde se află în timp ce va purta prima dezbatere electorală împotriva lui Trump în contextul alegerilor din 2024. Cu toate acestea, doar 50% se așteaptă ca Trump să câștige dezbaterea prezidențială. Ce mai spun rezultatele studiului sociologic


  • ACP
  • Jun 16, 2024 22:00
  • 674
Sondaj despre problemele cognitive ale președintelui SUA: 49% dintre americani se așteaptă ca Biden să uite unde se află în timp ce va purta prima dezbatere electorală împotriva lui Trump în contextul alegerilor din 2024. Cu toate acestea, doar 50% se așteaptă ca Trump să câștige dezbaterea prezidențială. Ce mai spun rezultatele studiului sociologic

La prima dezbatere electorală dintre Joe Biden și Donald Trump, care va avea loc pe 27 iunie, 49% dintre alegători se așteaptă ca actualul președinte să uite unde se află, potrivit unui sondaj realizat zilele trecute.  

Sondajul, realizat de J.L. Partners, arată însă că doar 50% dintre americani se așteaptă ca Trump să câștige dezbaterea prezidențială.

Dintre cei chestionați, 70% se așteaptă ca președintele Biden să se încurce în cuvinte, 49% se așteaptă să uite unde se află, 41% se așteaptă să iasă pe partea greșită a scenei și 40% se așteaptă ca Biden să aibă probleme cu statul în picioare pe durata dezbaterii.

Cu toate acestea, 39% dintre respondenți cred că Biden va câștiga dezbaterea, iar 11% au spus că nu știu cine ar putea fi câștigătorul. Defalcat pe partide, 80% dintre respondenții democrați ai sondajului, sau susținători de-ai acestora, consideră că actualul președinte va câștiga dezbaterea. 

Aproape 80% dintre respondenți se așteaptă că Trump să-l întrerupă pe Biden în timpul dezbaterii, 61% cred că acesta va spune o poveste divagatoare și 54% se așteaptă ca microfonul lui Trump să fie întrerupt la un moment dat.  

Trump, care a împlinit vineri 78 de ani, a criticat, precum în alte ocazii, problemele cognitive manifestate de Biden, specifice vârstei înaintate, și l-a ironizat de fiecare dată când a părut confuz citind textele de pe teleprompter. 

"Biden nu știe că este în viață", a spus Trump la un miting desfășurat luna trecută în Bronx. 

"Când își termină discursul, nu poate găsi niciodată scările, iar atunci când o face, nu este o imagine frumoasă. În urmă cu patru ani eram respectați mai mult decât a fost respectată vreodată țara noastră, iar acum suntem de tot râsul", a continuat Trump. 

Dezbaterea din 27 iunie va fi găzduită de CNN - așadar de cei pe care Trump i-a acuzat de dezinformare în foarte multe rânduri - și moderată de prezentatorii Jake Tapper și Dana Bash.  

La solicitările echipei de campanie a lui Biden, cei doi candidați vor trebui să respecte limite de timp "ferme" pentru răspunsurile lor și microfonul va fi oprit dacă unul dintre ei încearcă să vorbească peste timpul alocat sau peste celălalt interlocutor. De asemenea, tot la cererea echipei președintelui, nu va fi prezent publicul în sală la momentul dezbaterii.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.