De ce Lasconi trebuie să preia conducerea USR: doar un om cu adevărat de dreapta poate opri ascensiunea Ciumei Roșii


De ce Lasconi trebuie să preia conducerea USR: doar un om cu adevărat de dreapta poate opri ascensiunea Ciumei Roșii

Am fost un susținător al Alianței Dreapta Unită, am spus-o deschis. Am scris și că aceste alegeri vor fi fraudate masiv – ceea ce s-a petrecut, dar voi arăta cum cu o altă ocazie. 

Dar azi cred că opoziția de dreapta, democratică, trebuie să aibă (și) o privire autocritică, să-și corecteze greșelile și să se bată cu toată forța pentru ca PSD să nu ocupe Cotroceniul. Actuala conducere a USR s-a epuizat, nu mai are ce să aducă „nou” și este puțin probabil că va avea capacitatea să mobilizeze alegătorii la următoarele două scrutinuri, prezidențiale și parlamentare. 

Și mai cred ceva: vremurile în care se ducea o politică călduță, în care spuneau că sunt „de dreapta”, dar făceau cu ochiul sexo-marxiștilor, s-au terminat. Pur și simplu n-a funcționat această lipsă de asumare a unei direcții clare. 

De aceea cred că Elena Lasconi, singurul lider USR care și-a asumat deschis susținerea pentru familia tradițională, trebuie să fie viitorul președinte al acestui partid. Eu am scris din noiembrie 2023 că marginalizarea ei de către conducerea USR este o uriașă greșeală.

Ce scriam acum 7-8 luni: „Elena Lasconi era, de departe, cel mai bine cotat candidat al USR la Parlamentul European. Liderii partidului știau asta, de aceea era prima pe aceste liste. 

În urma ei, pe listele USR au rămas niște mediocrități obscure, funcționari de partid fără nici o tracțiune la electorat. Politic, doamna Lasconi putea ca, pe listele comune cu PMP și Forța Dreptei, să atragă și alegători de dreapta, cu convingeri creștine. Însă ura împotriva ei a fost prea mare, astfel încât a orbit rațiunea. Practic, liderii neostaliniști ai USR au făcut un serviciu fariseilor de la AUR și Ciumei Roșii”!

Eu cred că am avut 100% dreptate. Exilarea ei la Câmpulung Muscel a costat, politic, masiv.

Încă nu-i prea târziu ca această eroare să fie corectată. 

Știu că adversarul ei va fi, cel mai probabil, Dominic Fritz, pe care actuala conducere a USR – cu domnul Drulă în frunte – îl susține. Domnul Fritz are două mari probleme, după opinia mea: a) este un politician de stânga, foarte la stânga și b) cetățenia germană îl împiedică să candideze la președinția României. 

Iar doamna Lasconi este de dreapta! Faptul că a obținut un scor de 70% într-un oraș mic, care până recent era baronizat, sub un atac constant al presei pesedizate din județul Argeș, spune mult mai mult decât victoria lui Fritz într-un centru universitar în fața unui contracandidat complet expirat. 

Nu am scris aceste rânduri pur și simplu fiindcă eu sunt un om de dreapta, iar doamna Lasconi împărtășește aceleași valori.  Am scris încă nu este prea târziu să oprim o ascensiune fără precedent a Ciumei Roșii. Dacă PSD va prelua toată puterea, va urma apocalipsa:  birurile pe spinarea sectorului privat vor exploda, iar hoția va fi fără rușine, fiindcă Justiția este vândută.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.