Refuz să votez „ciuma roșie” în haine liberale


Refuz să votez „ciuma roșie” în haine liberale

De câteva zile sunt întrebat de mai mulți români basarabeni – cu cine voi vota la 9 iunie, la europarlamentare? Deruta lor vine de la mesajele manipulatoare difuzate în spațiul public de mass-media din R.Moldova aflată în buzunarul lui Adrian Dupu, dar și de la unii deputați din diferite legislaturi de la Chișinău, care au sărit din barca lui Traian Băsescu în cea a profitorilor de ultimă oră și pledează cu ardoare în favoarea „ciumei roșii” în haine liberale, fără să spună un cuvânt că pe lista PSD-PNL la europarlamentare, pe poziția 1-3 se află „celebrități” ca Tudose și Firea, personaje sinistre din politica românească.

Lumea mă cunoaște ca pe un om care luptă pentru reîntregirea României și spune adevărul, nu se ascunde după cuvinte confuze, eufemistice. Rețineți ce vă spun, dragi români basarabeni, înainte de a intra în cabina de vot!

Secretarul de stat al DRRM Andrian Dupu, ca ADN politic, face parte din acea „ciumă roșie”, pe care a blamat-o.Dânsul a privatizat Departamentul pentru relația cu R.Moldova. A dezvoltat propria clientelă de o parte și alta a Prutului, a subminat transparența autentică, nu publică de ani de zile sumele aprobate la proiectele „câștigătoare”, mimează concursurile și „dăruiește”  organizațiilor sale preferate câte 3-4-5 sau mai multe proiecte. E un pseudo-liberal, care compromite imaginea PNL, e un profitor prăbușit moral, care folosește banii românilor pentru a corupe electoral alegătorii din R.Moldova, de exemplu,la europarlamentare.

În esență, ca promotor al moldovenismului stalinist, se înfrățește cu dodoniștii, nu cu neamul românesc din Basarabia. Are nevoie de voturile basarabenilor ca să rămână la putere, să poată folosi și risipi zeci și sute de milioane de lei în interes personal sau de clan. Ne-a insultat la noi, Acasă, numindu-ne „diasporă” (vedeți sigle, afișe PNL Diaspora Republica Moldova) .A refuzat să includă în lista pentru europarlamentare, măcar de formă, vreun român basarabean.Regretăm enorm că un partid ca PNL i-a încredințat să reprezinte Departamentul pentru relația cu R.Moldova unei persoane arogante, afectate grav de narcisism, fără viziune instituțională și cunoștințe elementare despre Basarabia românească. 

Evident, nu voi da curs îndemnurilor disperate ale lui Adrian Dupu de a vota poziția doi din buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare. Am mai spus și repet: în atitudinile lor adevărate  față de Basarabia românească și reîntregirea României nu există diferențe esențiale dintre Adrian Dupu și Igor Dodon. Ambii sunt urmașii lui Vogoride, separatistul de la 1859, care submina Unirea. Ambii își doresc ca poporul român și România să nu se reîntregească, ci să formeze două state separate. Poziția doi din buletinul de vot pentru europarlamentare este a unei alianțe care mimează Reîntregirea României, una care vine în Parlamentul de la Chișinău și dansează „Hora Unirii” fără… Unire.

Vă îndemn să participați la alegerile pentru europarlamentare, dar înainte de a vota, gândiți-vă la cei de la putere de pe ambele maluri ale Prutului, cei care ne poartă cu vorba de peste trei decenii și țin poporul român în două state separate.

(Valentin Dolganiuc, ex-viceprim-ministru, deputat în Primul Parlament, votant al Declarației de Independență față de Rusia imperială) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.