Lucian Viziteu, candidatul USR la Primăria Bacău: ”Am asigurat 198 milioane de euro pentru municipiul Bacău”. Bilanțul fondurilor europene și proiectele viitoare


Lucian Viziteu, candidatul USR la Primăria Bacău: ”Am asigurat 198 milioane de euro pentru municipiul Bacău”. Bilanțul fondurilor europene  și proiectele viitoare

”Cum îți dai seama că un pesedist minte?”, întreabă Lucian Viziteu (candidatul USR la Primăria Bacău), pe Facebook. Și tot el răspunde: ”E de ajuns să deschidă gura”. În aceeași postare, Viziteu face bilanțul fondurilor europene pe care le-a obținut pentru modernizarea Bacăului, punându-le în contraponderea dezastrului generat de contracandidatul său, PSD-istul Ivancea, vechi pupil de-al lui Hrebenciuc. 

Vă prezentăm comentariile lui Lucian Viziteu: 

”La intrarea mea în Primărie, în octombrie 2020, am găsit un număr de 11 contracte de finanțare semnate. Valoarea lor eligibilă era de 192 milioane lei, adică echivalentul a 38 milioane euro. 

Din păcate, proiectele lăsate de stagiarul Bogdănel (șef la Autoritatea Urbană) erau un dezastru. Fără documentații tehnice, fără licitații! Multe proiecte erau imposibil de implementat fiindcă nu era strada suficient de lată pentru câte benzi a a pus în proiect! La elaborarea proiectelor tehnice, în unele cazuri valoarea investiției s-a dublat! 

”Am asigurat o finanțare de peste 165 milioane de euro”

Ce am făcut eu? Am semnat 18 contracte de finanțare care însumează 425.818.480 Lei, echivalent a peste 85 milioane de euro. Aici adăugăm și aprobarea finanțării pentru Municipiul Bacău a încă 80 milioane de euro, a doua ca valoare din Regiunea Nord Est prin Programul Regional 2021-2027! 

În total, avem în acest moment asigurată o finanțare de peste 165 milioane de euro! 

198 milioane de euro pentru Bacău

Și nu ne oprim aici! În curând contractăm alte zeci de proiecte, precum construirea unui Campus pentru învățământul dual, înființarea unei capacități de producție energie verde, reabilitarea Colegiului George Apostu. Acestea proiecte însumează peste 33 milioane de euro. 

Astfel, în mandatul meu am semnat contracte de 198 milioane de euro pentru Municipiul Bacău! 

Rețineți: 198 milioane euro vs. 38 milioane de euro! 

Dezastrul Ivancea-Bogdănel

Acesta este adevărul cu privire la fondurile europene, nu bazaconiile fluturate într-o conferință de presă de cuplul Ivancea - Bogdănel. Cel din urmă a fost și șef la Autoritatea Urbană, pe vremea lui Necula – unde a lăsat un dezastru. 

Faptul că am implementat fondurile europene este dovedit de șantierele din tot orașul. Există unele întârzieri pentru că în tot acest timp PSD a trimis controale politice pentru a bloca lucrările. Nu au reușit să le blocheze ci doar să le întârzie. 

Pe 9 iunie votăm cu toții pentru continuarea modernizării! Votăm echipa Alianței Dreapta Unită la primărie și Consiliul Local.

Și, oricât de mult ar vrea pesediști să ne blocheze, noi chiar vom moderniza TOT Bacăul!”.

Articol susținut de USR Bacău, CMF 21240009

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.