Societatea letonă continuă să fie mobilizată, la un nivel ridicat, contra amenințării ruse: 103 drone vor fi furnizate Ucrainei în urma donațiilor efectuate de cetățeni. "Cu acestea ar putea fi distruse dotări rusești în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro"


Societatea letonă continuă să fie mobilizată, la un nivel ridicat, contra amenințării ruse: 103 drone vor fi furnizate Ucrainei în urma donațiilor efectuate de cetățeni. "Cu acestea ar putea fi distruse dotări rusești în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro"

Societatea letonă continuă să fie mobilizată, la un nivel ridicat, contra amenințării ruse. Astfel, prin intermediul donațiilor făcute de cetățeni în cadrul unei noi campanii, 103 drone IRSIS, de fabricație letonă, vor fi oferite Ucrainei. Campania de strângere de fonduri a fost definitivată pe fondul aniversării restabilirii independenței Letoniei, marcată în fiecare an în data de 4 mai. 

Drept rezultat, aproximativ 100.000 de euro au fost donați pentru achiziționarea de drone în primele luni ale acestui an.

"Ni se pare că, vorbindu-se despre un milion de drone, aceste 103 drone nu ar mai însemna nimic. Dar nu este așa! Am calculat că, cu aceste 103 drone, ar putea fi distruse dotări rusești în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Bineînțeles, asta în anumite circumstanțe, cu o planificare adecvată și cu mult noroc", a precizat Kārlis Krastiņš, membru al "Support Azov Latvia Foundation", organizația care va livra dronele în Ucraina. 

Dronele vor fi livrate în Ucraina cu un mesaj special – în acest moment, când Letonia își poate sărbători aniversarea restabilirii independenței, societatea și companiile doresc să o restabilească în curând și pentru Ucraina. 

În sprijinul Ucrainei, ne protejăm atât libertatea, cât și pe cea a Europei, a precizat Ilze Ošāne, purtătoarea de cuvânt a platformei caritabile Ziedot.lv.

"Cu fiecare donator care intră pe portalul Ziedot.lv și donează, ne apropiem de restabilirea independenței Ucrainei, de alungarea ocupanților și de câștigarea libertății", a completat Ilze Ošāne.

În total, peste o mie de drone au fost trimise în Ucraina cu sprijinul "Ziedot.lv", dar este pentru prima dată când vor fi livrate atât de multe drone produse în Letonia. Ucrainenii le vor primi chiar din această lună. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.