Colonelul (r) Tudor Păcuraru tranșează cazul preotului Longhin Jar: "Este urmărit în toate felurile de către ucraineni, fiindcă e militar inamic! În schimb, la noi a avut acces la vreo 3-4 televiziuni, care, înainte de a-l lăsa pe hăbăuc să vină cu afuriselile lui pe ecran, nu au dat un telefon la Patriarhia Română să întrebe: De unde a venit ăsta parașutat?"


Colonelul (r) Tudor Păcuraru tranșează cazul preotului Longhin Jar: "Este urmărit în toate felurile de către ucraineni, fiindcă e militar inamic! În schimb, la noi a avut acces la vreo 3-4 televiziuni, care, înainte de a-l lăsa pe hăbăuc să vină cu afuriselile lui pe ecran, nu au dat un telefon la Patriarhia Română să întrebe: De unde a venit ăsta parașutat?"

Într-un interviu acordat recent pentru Noua TV, colonelul Serviciului Român de Informații (r) Tudor Păcuraru, expert în domeniul politicii externe, a tranșat cazul preotului din Cernăuți, care de altfel este subordonat patriarhiei moscovite și care a pretins în repetate rânduri că e ținta abuzurilor autorităților ucrainene. Ne referim, desigur, la Longhin Jar, personaj despre care colonelul Tudor Păcuraru a atras atenția că este folosit de Rusia pentru a alimenta tensiuni în societatea românească, proces de intoxicare mediatică în legătură cu care amintim că au contribuit și o serie de televiziuni, precum Antena 3 CNN și Realitatea PLUS, fapt semnalat constant de publicația noastră. 

CITIȚI ȘI: Adevăratul profil al impostorului FSB-ist Longhin Jar, mitropolitul Rusiei din Ucraina. Un dușman al românilor, al României și al BOR. Cine susține lupul în sutană face jocurile Rusiei genocidare. Atacurile la adresa Patriarhiei Ecumenice

În realitate, așa cum a punctat și colonelul Tudor Păcuraru, preotul Longhin Jar nu este nicidecum o victimă a vreunui abuz, ci pur și simplu obiectul unei anchete desfășurate de autoritățile ucrainene după ce acesta a încercat să divizeze societatea ucraineană pe vreme de război, respectiv să submineze lupta ucrainenilor împotriva invadatorilor ruși. 

CITIȚI ȘI: ALERTĂ! Operațiune rusească la București. Alexandra Păcuraru organizează vineri un protest în fața Ambasadei Ucrainei pentru a se solidariza cu Longhin Jar, preotul din Cernăuți aflat în serviciul Moscovei. Anatomia unei manipulări rusești complexe

"Longhin Jar îl pomenește la fiecare rugăciune pe domnul Putin și se roagă să omoare cât mai mulți copii ucraineni și femei ucrainene", a informat Tudor Păcuraru. 

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Campania de intoxicare construită în România în jurul preotului FSB-ist Longhin Jar: Complementar cu rafala de manipulări de la TV se organizează și proteste la București. Impostorul prezentat drept preot român le cerea ucrainenilor în 2014 să nu-și apere țara de invadatorii ruși

Mai mult decât atât, colonelul Tudor Păcuraru a trecut în revistă un detaliu-cheie și anume că preoții subordonați patriarhiei moscovite, inclusiv Longhin Jar și mitropolitul Vladimir, au grade militare. 

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Ambasadorul Ucrainei în România, replică dată propagandiștilor pro-ruși care pretind că preotul Longhin Jar ar fi ținta unor abuzuri ale autorităților ucrainene: "Are toate posibilitățile pentru a se apăra în mod eficient în fața instanței! Nu există politică în acest caz!"

"Longhin Jar (...) este urmărit în toate felurile de către ucraineni, fiindcă e militar inamic (...), în timp ce la noi apare la televiziuni să ne explice cum este cu soarta românilor din Ucraina", a zis expertul în politică externă, reclamând lipsa de profesionalism a unor televiziuni românești. 

Nu în cele din urmă, Tudor Păcuraru a adus în atenție faptul că Longhin Jar a încercat să pună în scenă o serie de provocări și în Republica Moldova, nu doar în România. 

Redăm precizările făcute pe subiect de colonelul Tudor Păcuraru: 

- Acest subiect trebuie abordat cu atenție și chiar cu delicatețe, pentru că suntem în pragul unei campanii electorale cvadruple, iar diferite forțe încearcă să importe în România tensiuni și conflicte care nu aparțin poporului nostru și nu aparțin României. 

- Rusia se străduie să ajungă la noi cu niște conflicte. Spre exemplu, mă refer la faimosul preot Longhin Jar. Dânsul are niște filmulețe pe internet impresionante în care se deghizează în mitropolit cu basca aia pe cap și începe să afurisească. Nu credeam că limbajul bisericesc poate să fie atât de bogat în înjurături ecleziastice. A afurisit la propriu aproape tot Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Domne', păi ăsta e croit bine pe afuriseală. Acum, dânsul a trebuit să plece din Ucraina, fiind sub incidența articolului 111 indice 1 din Codul Penal al Ucrainei, care se referă la trădare prin pactizarea cu agresorul străin. Asta poate duce până la pedeapsa cu moartea. Dânsul a întins-o în Republica Moldova, iar între timp i-a cam luat foc casa. Asta înseamnă că ucrainenii nu au fost fericiți de blestemele pe care le-a aruncat asupra ierarhilor ucraineni. Când a ajuns în Republica Moldova, a dat cu nasul de ortodocșii de acolo, "fericiți" de blestemele și afuriselile lansate împotriva Preasfințitului Petru de Bălți. Și l-am văzut apărând pe internet bumbăcit bine. Ce ne privesc pe noi asemenea conflicte? Dânsul a intrat în conflict cu ierarhia lui, cu legile Ucrainei, unde domiciliază, a încercat să exporte aceste conflicte în Republica Moldova și și-a luat-o peste bot. Nu are decât să fugă în continuare încotro va vedea. 

- Acest individ Longhin Jar, după ce că fugea de acolo ca să nu-l prindă miliția, a ajuns încoace (în România - n.red.) și a avut acces la vreo 3-4 televiziuni, care, înainte de a-l lăsa pe hăbăuc să vină cu afuriselile lui pe ecran, nu au dat un telefon la Patriarhia Română să întrebe "De unde a venit ăsta parașutat, că pare croit bine?". 

- Există și o oaie neagră (în lumea ortodoxiei - n.red.), Biserica Ortodoxă Rusă. Biserica Ortodoxă Rusă provine dintr-o altă tradiție. Ei au fost alături de Bizanț până în anii 1440. Spre deosebire de Țările Române, unde structurile ecleziastice erau subordonate, prin Patriarhia Ecumenică, sultanului, structurile din Rusia erau subordonate direct hanului Chipceac, șeful statului Chipceac din Crimeea. Hanul Chipceac avea o intervenție limitată, precum sultanul, așadar nu se băga în chestiuni religioase. El le garanta proprietăți, el le garanta veniturile și cerea supunere, respectiv solicita ca la fiecare slujbă să-i fie pomenit numele, iar Biserica Ortodoxă Rusă să se roage pentru victoriile sale, ceea ce continuă până în ziua de astăzi. Longhin Jar îl pomenește la fiecare rugăciune pe domnul Putin și se roagă să omoare cât mai mulți copii ucraineni și femei ucrainene. Evident că asta stârnește revoltă în rândul populației. 

- Ierarhii (ruși - n.red.) au fost transformați efectiv în militari. Le-au fost date ranguri militare. Erai mitropolit, primeai soldă de colonel. Ei erau plătiți și sunt până în ziua de astăzi plătiți cu titlul militar. De exemplu, Vladimir, care e Mitropolitul de Chișinău și al Întregii Moldove - căci acela este scopul, să pună mâna (pe teritoriu - n.red.) până la Piatra Neamț, e colonel de parașutiști. Dânsul are rangul de colonel de parașutiști, participă la convocările anuale ale ofițerilor activi de parașutiști. Este fotografiat în sutană în mijlocul colegilor săi ofițeri superiori ai VDV-ului rusesc (forțele aeriene ruse - n.red.). Astfel, ce să mai putem spune? În momentul în care Ucraina este în război deschis cu armata rusă, iar ierarhii de la Moscova au grade militare și primesc soldă de la inamic, asta cum se cheamă? Acum pricepeți din ce cauză domnul ăsta, Longhin Jar, care probabil o fi și el maior, locotenent, colonel de parașutiști, de infanterie marină este urmărit în toate felurile de către ucraineni, fiindcă e militar inamic, respectiv cetățean care a îmbrăcat uniforma inamicului, în timp ce la noi apare la televiziuni să ne explice cum este cu soarta românilor din Ucraina. 

- Biserica Ucraineană a început să discute despre desfășurarea slujbelor în Limba Română. Nu știu unde s-a ajuns, dar este clar că, după reacțiile rușilor, s-a ajuns departe, căci altfel nu-l activau pe agentul Jar. 

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.