Ministrul Apărării, convorbire telefonică cu omologul american: "România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina!". Ce au mai discutat cei doi înalți oficiali


Ministrul Apărării, convorbire telefonică cu omologul american: "România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina!". Ce au mai discutat cei doi înalți oficiali

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, 24 aprilie, o convorbire telefonică cu secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III. Discuțiile au vizat, în principal, situația de securitate generată de războiul dus la scară largă de Rusia împotriva Ucrainei, respectiv sprijinul necondiționat pentru Ucraina, totodată fiind reiterată importanța menținerii unității transatlantice în actualul context de securitate.

"Alături de Statele Unite și de aliați, România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina. Vom continua să oferim sprijin multidimensional pentru susținerea efortului defensiv ucrainean împotriva agresiunii ruse. Este important să continuăm să răspundem împreună nevoilor de sprijin", a transmis ministrul român al Apărării.

În cadrul discuțiilor a fost reiterată necesitatea continuării eforturilor bilaterale în vederea consolidării securității euro-atlantice și aprofundării Parteneriatului Strategic România-SUA.

"Parteneriatul cu Statele Unite reprezintă o prioritate pentru România și pentru Ministerul Apărării Naționale. Continuăm să avansăm în dezvoltarea proiectelor comune, consolidând, astfel, cooperarea între țările noastre în plan militar. Am mulțumit secretarului american al Apărării pentru prezența consistentă a trupelor americane pe teritoriul național", a precizat ministrul Apărării. 

Discuțiile dintre cei doi oficiali au oferit, de asemenea, oportunitatea dezbaterii unor elemente de interes în pregătirea reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina, care va avea loc vineri, 26 aprilie, precum și stabilirea obiectivelor comune în perspectiva Summit-ului de la Washington din această vară.

În final, atât partea română, cât și partea americană au reconfirmat angajamentul comun pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.