Două sondaje pentru București, două rezultate complet diferite. În sondajul controversatului Marius Pieleanu, Nicușor Dan pierde în fața lui Piedone, la distanță mare, în cel al bătăușului Mirel Palada, actualul primar câștigă


Două sondaje pentru București, două rezultate complet diferite. În sondajul controversatului Marius Pieleanu, Nicușor Dan pierde în fața lui Piedone, la distanță mare, în cel al bătăușului Mirel Palada, actualul primar câștigă

Luni au apărut în spațiul public două sondaje, unul realizat de Avangarde, institutul de sondare preferat al PSD, gestionat de controversatul Marius Pieleanu, altul realizat de Sociopol, institut conectat cu alt personaj controversat, sociologul bătăuș Mirel Palada. 

Ambele sondaje sunt menite să determine preferințele alegătorilor din București după intrarea în cursa pentru PMB a medicului PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu. Dacă în ce-l privește pe acesta, ambele îl plasează pe locul 3, în privința primilor doi clasați – Nicușor Dan, primarul general în funcție, și Cristian Popescu Piedone, primarul de la Sectorul 5 – cele două sondaje indică lucruri foarte diferite, cu diferențe semnificative și între procente. Ca și cum ar fi fost realizate în orașe diferite. Având în vedere diferențele și de procente, și de clasament, ambele sondaje arată doar ca niște instrumente de stors bani de la partide în campania electorală pentru promovarea candidaților și schimbarea „clasamentului”. Toată lumea mufată la partide are enorm de câștigat din această „emoție” electorală.

Elementul bizar din sondajul lui Pieleanu e că, deși doar 8% dintre respondenți au apreciat că Sectorul 5 e unul bine gestionat, Piedone este cotat cu un procent amețitor pentru funcția de primar general. Detalii mai jos.

Ce au răspuns bucureștenii chestionați de Avangarde

44% dintre cei chestionați au răspuns că ar vota cu Popescu Piedone, 27% cu Nicușor Dan, 16% cu medicul Cîrstoiu, 10% cu Mihai Enache de la AUR.

Pe de altă parte, dacă Cristian Popescu Piedone s-ar retrage din cursa electorală, Nicușor Dan ar obține 54% din voturi, iar Cătălin Cîrstoiu - 40%.

Votanții lui Cristian Popescu Piedone au fost întrebați cu cine ar vota dacă acesta nu ar candida. Astfel, 41% ar vota cu Nicușor Dan, 29% cu Cătălin Cîrstoiu, iar 27% cu Mihai Enache.

La întrebarea care este cel mai bine administrat sector, răspunsurile au fost: 35% în favoarea Sectorului 3, 25% pentru S4, 11% pentru S6, 8% pentru S1 și tot 8% pentru S5 (al lui Piedone) și doar 6% pentru Sectorul 2, gestionat de un primar USR. Detalii AICI

Ce au răspuns bucureștenii chestionați de Sociopol

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Nicușor Dan ar fi votat de 34% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot, urmat de Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 30% dintre respondenți și de Cătălin Cîrstoiu pentru care au optat 24% dintre chestionați.

Mihai Enache de la AUR și Diana Șoșoacă de la SOS se situează la mare, fiind preferați de 6%, respectiv 4% dintre cei care au exprimat o opțiune.

În privința votului politic, Alianța PSD-PNL ar strânge 57% din voturile pentru Consiliul General, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.

Următoarea în opțiunile de vot este Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-FD) cu 22% în intențiile de vot.

Pe locul al treilea se situează PUSL cu 10%, iar pe patru AUR cu 8%.

Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 21-24 martie, în București, telefonic, pe un eșantion de 1001 persoane și are o marjă de eroare de +/- 3.2%, la un nivel de încredere de 95%.

 

CITEȘTE ȘI: Candidatul PSD-PNL este „dumnezeul” unui sistem medical în care nici măcar el nu a avut curaj să se trateze. Medicul Cătălin Cîrstoiu și-a vindecat, de fapt, cancerul la Viena, nu în România / Lui Alexandru Hogea de la „Colectiv” nu i-a permis însă să ajungă la timp la același AKH din Viena

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.