Propaganda rusă a luat-o razna în totalitate: purtătoarea de cuvânt a MAE rus reclamă că Germania nu a fost complet denazificată. Concomitent, propagandiștii ruși vorbesc despre distrugerea unor poduri germane


Propaganda rusă a luat-o razna în totalitate: purtătoarea de cuvânt a MAE rus reclamă că Germania nu a fost complet denazificată. Concomitent, propagandiștii ruși vorbesc despre distrugerea unor poduri germane

Interceptarea militarilor germani de rang înalt, care ar fi discutat trimiterea în Ucraina a rachetelor Taurus, pentru aruncarea în aer a podului din Crimeea, a declanșat în Rusia o frenezie a declarațiilor publice care mai de care mai aiuritoare. În aceasta serie a declarațiilor, se disting cele rostite de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a spus că "denazificarea" în Germania nu a fost finalizată și a avertizat că vor exista consecințe gravisime. 

"Ei (germanii – n.red.), după cum înțelegem acum, nu au fost complet denazificați. Cel mai groaznic lucru este că asta va duce – și acesta e un fapt, puteți verifica... dacă nu se face nimic, dacă acest proces nu este oprit de poporul german însuși în primul rând, (va duce - n.red.) la consecințe teribile pentru Germania", a zis Zaharova pentru RIA Novosti.

Occidentul "trebuie să fie tras la răspundere pentru acțiunile distructive pe care le-a planificat și implementat în mare măsură", a adăugat Zaharova.

De la un alt nivel, propagandistul rus Dmitri Kiselyov a vorbit la Vesti Nedeli, în emisiunea săptămânală pe care o realizează, că Rusia ar putea distruge patru poduri din Germania "ca răspuns la lovitura cu rachetă" care ar putea fi dată asupra podului Kerci din Crimeea ocupată.  

"Oricât de sofisticați ar fi interlocutorii (aliații occidentali ai Ucrainei - n.red.), ei nu au în cap imagini cu poduri din Germania. În această țară relativ mică, nu există poduri atât de lungi cât Podul Crimeei. Dar există încă multe de vizat printr-o rachetă. ...Va fi păcat, dar ce putem face? Nu le pasă de podul nostru din Crimeea", a zis propagandistul. 

Kiselyov a susținut că ar fi posibil să fie atacate patru poduri deodată, deoarece nu există poduri în Germania de lungime egală cu cel din Crimeea. 

"Va trebui să luăm în considerare alte poduri din Germania pentru a obține daunele corespunzătoare în termeni de metri liniari", a conchis propagandistul. 

Ministerul german al Apărării a confirmat interceptarea unor conversații între reprezentanților forțelor sale aeriene, care ar fi discutat despre aruncarea în aer a podului din Crimeea cu rachete Taurus, potrivit propagandei ruse, iar ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a comentat scandalul spunând că a fost un atac hibrid în scopul dezinformării. (sursa: Ukrainska Pravda)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.