R.Moldova, în ghearele serviciilor secrete rusești. Coloana a 5-a


R.Moldova, în ghearele serviciilor secrete rusești. Coloana a 5-a

Agresiunea barbară rusească împotriva Ucrainei este îndreptată, în același timp, și asupra Republicii Moldova. Doar secăturile proputiniste din coloana a 5-a de la noi, întreținute financiar și politic de serviciile secrete de la Moscova, nu vor să recunoască această realitate periculoasă. 

Cel mai recent raport privind implicarea serviciilor secrete rusești în războiul din Ucraina indică o situație previzibilă, care, din păcate, la Chișinău este trecută cu vederea, urmare a cochetărilor politice sau a camelionismului tradițional moldovenesc, manifestat de toate guvernările, fără excepție: în Ucraina cei mai mulți trădători de țară în favoarea rușilor au fost identificați din rândurile preoților.

Slugile KGB-iste și-au băgat coada în biserică, unde propovăduiesc minciuna și “măreția lumii ruse”. E o tradiție mai veche, experimentată cu succes de Ohranca țaristă, de CEKA, de NKVD, de KGB-ul sovietic și de actualele FSB, SVR și GRU. Nu avem niciun temei să considerăm că în Republica Moldova situația ar fi diferită de cea din Ucraina, doar că la noi “russkii mir/lumea rusă” și-a extins tentaculele veninoase în toate instituțiile statului, în majoritatea partidelor politice, în centrele “culturale și literare” rusești, în organizațiile de tineret și diversele ong-uri de orientare rusească, inclusiv în cele cu denumiri moldovenești, în unele organizații ale veteranilor războiului sovietic, etc. Chiar dacă numeroasa cohortă de “diplomați” ruși a fost trimisă la Moscova, au rămas odraslele lor locale (cu toate antenele neatinse pe acoperișul ambasadei), care nu se deosebesc cu nimic de cei plecați, ba din contră, sunt mult mai agresivi și luptă deschis împotriva noastră sub pretextul că dețin cetățenia Republicii Moldova. 

Nu cunosc câți slujitori în sutane de la noi sunt agenți ai serviciilor secrete rusesti, care zilnic bat mătănii și se roagă pentru călăii de război Putin și Kirill, care sunt gradele lor militare, dar, cu certitudine, numărul lor nu este mic, întrucât Moscova aplică aceleași metode KGB/FSB-iste pe întregul spațiu ex-sovietic, iar Republica Moldova nu este o excepție în acest sens.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.