Secretarul general al NATO face bilanțul: Ceea ce a reușit Ucraina în Marea Neagră "este o mare realizare și o mare victorie"!


Secretarul general al NATO face bilanțul: Ceea ce a reușit Ucraina în Marea Neagră "este o mare realizare și o mare victorie"!

În contextul scufundării de către Ucraina a navei de război ruse Caesar Kunikov în dimineața zilei de 14 februarie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit astăzi despre succesele recente înregistrate de forțele ucrainene Marea Neagră. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: VIDEO Succes de proporții! Ucrainenii continuă campania de eliminare a invadatorilor prezenți în Marea Neagră: Nava rusească Caesar Kunikov a fost scufundată în această dimineață

Stoltenberg a subliniat că, în cursul anului trecut, Ucraina a făcut ca Marea Neagră să fie periculoasă pentru navele rusești. 

"Ucraina a reușit să provoace daune semnificative flotei ruse. De fapt, au reușit să împingă flota din partea de vest a Mării Negre – și aceasta este o mare realizare și o mare victorie", a zis Stoltenberg. 

Stoltenberg a subliniat că această chestiune sporește optimismul aliaților cu privire la capacitățile militare ale Forțelor Armate ucrainene.

"Suntem cu toții dezamăgiți că contraofensiva de anul trecut nu a avut mai mult succes. Dar trebuie să ne amintim că, deși linia frontului nu s-a schimbat, Ucraina a reușit să atace mult în spatele liniei frontului și la sol, distrugând facilități importante, inclusiv avioane rusești (pe aerodromuri - n.red.), respectiv pe mare, continuând să distrugă flota rusă", a precizat secretarul general al NATO. 

Stoltenberg a adăugat că "în urmă cu câteva luni, puțini oameni credeau că acest lucru este posibil", iar astfel Ucraina a depășit așteptările. 

"Acum, coridorul ucrainean de export de cereale funcționează chiar și fără a exista acorduri cu Rusia. Aceasta este o demonstrație a capacităților Forțelor Armate. Acest lucru s-a întâmplat în primul rând datorită Forțelor Armate ale Ucrainei, chiar dacă ajutorul oferit de aliați a fost, la rândul său, important", a conchis Stoltenberg. (sursa: Ukrainska Pravda)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.