Papahagi pune punctul pe i: "Liderii AUR sunt un pericol pentru țara asta! Păi aproape toate teritoriile din Europa au fost cândva ale altora. Ne-am trezi în războiul al III-lea mondial!"


Papahagi pune punctul pe i: "Liderii AUR sunt un pericol pentru țara asta! Păi aproape toate teritoriile din Europa au fost cândva ale altora. Ne-am trezi în războiul al III-lea mondial!"

Intelectualul conservator Adrian Papahagi atrage atenția că dorința AUR ca România să anexeze teritorii din Ucraina reprezintă o formă de tembelism favorabil Moscovei. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Balamuc în tabăra pro-rusă: Sperând că forțele Kyivului vor pierde războiul, extremiștii din AUR se ceartă cu extremiștii de la Budapesta pe revendicarea regiunii Transcarpatia din Ucraina

"Păi aproape toate teritoriile din Europa au fost cândva ale altora", precizează Papahagi, subliniind totodată că în cazul în care statele europene ar aplica abordarea AUR, asta ar duce la izbucnirea celui de-al treilea război mondial. 

"Ce tembel, acest Târziu, care visează ca România să anexeze bucăți din Ucraina. Același lucru îl vrea și Putin: să înceapă și Ungaria, România sau, de ce nu, chiar Polonia să revendice teritorii ucrainene, sub pretextul că au fost cândva ale lor, ca să-i legitimeze lui invazia. Păi aproape toate teritoriile din Europa au fost cândva ale altora. Ia să înceapă nemții să revendice iar Alsacia sau bucăți din Cehia și Polonia, Austria să vrea Tirolul de Sud, Ungaria să se agite iar prin Transilvania, Serbia să escaladeze conflictele depășite din fosta Iugoslavie, și ne trezim în războiul al III-lea mondial.  

Din fericire, deocamdată doar Rusia are pretenția ca istoria să se întoarcă în anii 40, iar Moscova să refacă URSS.  

Cu «suveranismul» lor de operetă, cu intelectul lor limitat și vorbăraia lor tâmpă, liderii AUR sunt un pericol pentru țara asta. Zi după zi, sprijiniți de zone gri din servicii, sau de intelectuali ajunși la neuropauză, care se ceartă cu «Occidentul» (așa, la grămadă), indivizi întârziați mintal ca Simion și Târziu, sau țațe absolute ca Șoșoacă răspândesc propaganda putinistă pe unde apucă.  

Hai, Aligică & Neamțu, spuneți-ne câte ceva și despre Centrala de Propagandă «suveranistă» a lui Putin, dacă vreți să pară că nu faceți parte din ea! Că Târziu, amicul vostru, e în mod clar unul din megafoanele ei importante", scrie Adrian Papahagi într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.