Eventualitatea unui război iminent Rusia-NATO. Bild dezvăluie detalii dintr-un scenariu secret al forțelor militare germane


Eventualitatea unui război iminent Rusia-NATO. Bild dezvăluie detalii dintr-un scenariu secret al forțelor militare germane

Potrivit unui document secret al Ministerului Federal al Apărării din Germania, Forțele Armate Germane (Bundeswehr) se pregătesc pentru situația în care ar trebui să respingă un atac direct din partea Rusiei, care ar fi inițiat chiar din iarna aceasta, în februarie. Conținutul documentului în care se conturează o potențială "Cale către conflict" între Rusia și NATO a fost dezvălui duminică de publicația germană Bild, care a prezentat scenariul din document, dar s-a abținut să dezvăluie toate informațiile referitoare la dimensiunea și mișcarea forțelor NATO din considerente de securitate.

Acțiunile Rusiei și ale Occidentului sunt descrise etapizat, lună de lună, culminând cu desfășurarea a sute de mii de trupe NATO și inevitabila declanșare a războiului direct, la scară largă, în vara anului 2025.

Scenariul Bundeswehr, Alliance Defence 2025, începe în februarie 2024, când Rusia lansează o ofensivă de primăvară în Ucraina, împingând armata ucraineană înapoi până în iunie, după ce inițiază un alt val de mobilizare și recrutează încă 200.000 de persoane în armată.

Atacul ascuns și apoi din ce în ce mai deschis al Rusiei asupra Occidentului ar începe în iulie, fiind anticipate atacuri cibernetice și alte forme de război hibrid, exercitate întâi asupra statele baltice, care sunt mai vulnerabile la presiunea rusă. Rusia va folosi o serie de ciocniri directe drept scuză pentru a iniția exerciții militare de amploare pe teritoriul său și în Belarus, ceea ce ar putea escalada în octombrie cu situația în care Kremlinul va desfășura trupe și rachete cu rază medie de acțiune în Kaliningrad.  

Un conflict de frontieră cu numeroase victime induse artificial ar urma să se desfășoare în decembrie 2024 în vecinătatea Coridorul Suwalki, la granița dintre Polonia și Lituania, în zona care desparte enclava Kaliningrad de Belarus. 

În mai 2025, Rusia ar lansa cu ajutorul Belarusului o invazie asupra teritoriului unei țări NATO, iar alianța ar decide asupra măsurilor de izolare și ar desfășura 300.000 de militari pe flancul estic, inclusiv 30.000 de soldați din Bundeswehr. Scenariul prezentat de Bild se încheie la 30 de zile după ziua trimiterii celor 300.000 de militari NATO. (sursa: Bild)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.