SEMNEAZĂ PETIȚIA: Strada ”Independența Ucrainei” la Ambasada rusă de la București și Strada ”Eroii Ucrainei” la Ambasada rusă de la Chișinău


SEMNEAZĂ PETIȚIA: Strada ”Independența Ucrainei” la Ambasada rusă de la București și Strada ”Eroii Ucrainei” la Ambasada rusă de la Chișinău

Petiție Podul.ro. Prin prezenta, noi, semnatarii, cetățeni ai României și cetățeni ai Republicii Moldova, solicităm autorităților municipale de la București și Chișinău, Consiliilor celor două primării, precum și celor două direcții de urbanism și amenajarea teritoriului să înceapă procedura de redenumire a străzilor unde sunt localizate Ambasada Rusiei din București, respectiv Ambasada Rusiei din Chișinău! Astfel:

1) Ambasada Rusiei din Chișinău, aflată pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 153, să fie decuplată de această magistrală urbană, urmând ca sediul clădirii, pe întregul său cuprins, inclusiv cartierul alăturat care găzduiește diplomați ruși și familiile sale, să poarte numele unic Strada ,,Eroii Ucrainei".

2) Ambasada Rusiei din București, aflată pe adresa Şoseaua Pavel D. Kiseleff 6, să fie decuplată de această arteră, urmând ca sediul clădirii, împreună cu clădirile aferente ambasadei, să poarte numele unic de Strada ,,Independența Ucrainei".

Solicitarea noastră comună, a cetățenilor României și Republicii Moldova, are ca motiv principal respectul deosebit prin care ambele state românești îl pot arăta, în acest fel, vecinilor noștri ucraineni, care luptă și rezistă eroic în fața unui imperiu genocidar cotropitor. Nu vom uita niciodată sacrificiul și jertfa militarilor ucraineni, unii dintre ei etnici români din Ucraina, nu-l vom uita niciodată pe Oleksandr Mațievschi, basarabeanul născut la Chișinău, mitraliat de ocupanții ruși pentru cuvintele: ,,Glorie Ucrainei", omul devenit simbol al rezistenței ucrainene împotriva Rusiei. Nu-i vom uita nici pe voluntarii români și basarabeni necunoscuți care au căzut pe câmpurile de luptă pentru a nu permite orcilor lui Putin să ajungă până la Nistru și Prut, să ocupe și să distrugă definitiv Basarabia noastră românească.

Această petiție publică poate fi semnată AICI.

Petiția inițiată de Podul.ro este inspirată din inițiativa consilierilor municipali din Riga (Letonia) și Vilnius (Lituania), capitalele celor două state baltice redenumind străzile pe care se află ambasadele rusești din aceste țări ”Independența Ucrainei”, ”Eroii Ucrainei” – detalii AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.