Guvernul german face un pas decisiv pentru a deporta rapid migranții cărora li s-a respins cererea de azil. Ce prevede proiectul de lege introdus pe agenda Parlamentului


  • ACP
  • Oct 25, 2023 22:10
  • 983
Guvernul german face un pas decisiv pentru a deporta rapid migranții cărora li s-a respins cererea de azil. Ce prevede proiectul de lege introdus pe agenda Parlamentului

Parlamentul german are de votat un proiect de lege introdus miercuri pe agendă de Guvernul condus de social-democrați, ce vizează accelerarea deportării migranților ilegali care au cererile de azil respinse. 

În prezent, aproximativ 280.000 de cetățeni străini stau în Germania fără un permis de ședere valabil - majoritatea veniți din Irak, Iran, Afganistan, Rusia și Nigeria - și sunt obligați să părăsească țara. Dintre ei, aproximativ 19.400 de solicitanți de azil respinși sunt obligați să plece imediat din Germania.  

"Avem în vedere un pachet de măsuri restrictive pentru a asigura deportări mai multe și mai rapide. Acest lucru e necesar pentru a putea continua să ne îndeplinim responsabilitatea umanitară față de oamenii pe care trebuie să-i protejăm de război și teroare", a spus la o conferință de presă ministrul de Interne Nancy Faeser.  

"Noile noastre reglementări vor îmbunătăți posibilitățile de deportare într-un număr mare de cazuri. Asta include, de asemenea, deportarea mai constantă și mai rapidă a criminalilor și a persoanelor periculoase. Acest lucru s-ar aplica mai ales celor implicați în crima organizată, pe care o combatem astfel și mai ferm", a mai adăugat Faeser. 

Potrivit proiectului de lege propus, poliția va avea voie să efectueze percheziții și să intre în aproape toate camerele din locurile de cazare pentru refugiați, atunci când caută persoana care urmează să fie deportată. Totodată, autoritățile vor avea competențe legale de a verifica telefoanele mobile ale migranților ilegali pentru a determina identitatea acestora și vor putea să utilizeze toate datele fără restricții.  

Durata maximă a arestului înainte de deportare va fi prelungită de la 10 la 28 de zile pentru persoanele cărora li se cere să părăsească țara, pentru a conferi autorităților mai mult timp să se pregătească pentru deportare. (sursa: AICI)

Sursa foto: picture-alliance/dpa/B. Roessler

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.