Hoții uriașe la Ministerul de Interne! Parchetul lui Kovesi anchetează fraudele cu fonduri europene din cadrul Inspectoratului de Aviație al MAI. Șeful acestuia, general de flotilă aeriană, are acțiuni la 129 firme


Hoții uriașe la Ministerul de Interne! Parchetul lui Kovesi anchetează fraudele cu fonduri europene din cadrul Inspectoratului de Aviație al MAI. Șeful acestuia, general de flotilă aeriană, are acțiuni la 129 firme

Procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului de Interne, potrivit unei postări pe Twitter a Parchetului European.

Din primele informaţii rezultă că la percheziţii au participat anchetatori de la Parchetul European şi din cadrul Direcției Naționale Anticorupție care a deschis deja un dosar penal privind o fraudă de milioane de lei.

Potrivit unor surse, sunt vizate achiziţii la care au fost folosite fonduri europene. Recent, instituţia a cumpărat 2 avioane medicale în valoare de 25 de milioane de euro, scrie siteul TVR. 

În urmă cu câteva luni, şi DNA a anunţat că a deschis un dosar penal care-i vizează pe şefii Inspectoratului de Aviaţie, acuzaţi că ar fi plătit milioane de lei pe reparaţii neexecutate.

 

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 708/VIII/3 din 21 iunie 2023, procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale față de 

DACHE CĂTĂLIN PAUL (foto sus), general de flotilă aeriană, inspector general al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I), pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată...”, preciza recent DNA într-un comunicat.

Alături de Dache sunt cercetați pentru complicitate la abuz în serviciu Andrei Bădulescu, locotenent-comandor, șef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație, Florin Vasile, comandor(r), adjunct al inspectorului general și inginer-șef al IGAv, Mihai Popa, director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă, George Costin Barbu, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă și o persoană fizică, reprezentant al unei firme.

Potrivit Adevărul, este vizat de anchetă şi Peter Vasile Alexandru, reprezentant al firmei Arpiem Aviation.

Generalul de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache este la conducerea instituţiei cu puteri depline din iulie 2019. Anterior, în perioada aprilie 2019 - iulie 2019 fiind împuternicit să asigure coordinarea IGAv.

Potrivit newsweek.ro, Dache Cătălin Paul are o declarație de avere unică. El are salariul al secret, beneficiind de o „derogare” a PSD care a decis că soldele militarilor și polițitilor pot fi trecute la secret.

El este acționar la nu mai puțin de 129 de companii. Acțiunile sunt în valoare câteva mii de lei până la 8.000 de dolari.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.