Răzvan Nicolescu: România să anunțe Rusia și Ucraina că va trage în orice obiect zburător neindentificat care intră pe cursul Dunării!


Răzvan Nicolescu: România să anunțe Rusia și Ucraina că va trage în orice obiect zburător neindentificat care intră pe cursul Dunării!

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, îndeamnă puterea de la București să fie onestă și fermă în privința amenințărilor din imediata apropiere a României, generate de atacurile rusești asupra porturilor ucrainene dunărene. În loc să aibă tendința de a mușamaliza incidentele de securitate, precum s-a întâmplat în cazul fragmentelor de dronă ce au căzut pe teritoriul României, chestiune negată inițial de puterea de la București, decidenții ar trebui să adopte o abordare fermă și să anunțe părțile beligerante, Rusia și Ucraina, că va fi doborât "orice obiect zburător neindentificat care intră pe cursul Dunării". 

Răzvan Nicolescu mai trasează o serie de direcții pe care ar trebui să le urmeze decidenții de la București, inclusiv cea privind convocarea consultărilor oficiale cu țările aliate în baza Articolului 4 din Tratatul Alianței Nord-Atlantice. 

"România trebuie să înceteze să se mai comporte penibil în raport cu riscurile legate de războiul din Ucraina. Ne facem de râsul lumii filmându-ne prin boscheți, în căutare de drone. Oamenii își pierd încrederea în tot ceea ce înseamnă instituție a statului. E risc major.  

Instalați sisteme radar și unități anti-dronă și anti-rachetă pe tot brațul Chilia, pentru fiecare localitate. Începeți cu Sulina. Aveți echipamente! Dacă nu aveți, luați cu împrumut de la țări NATO până când cumpărați. Instalați sisteme duble în localitățile din fața porturilor ucrainiene.  

Anunțați ambele tabere beligerante că veți trage în orice obiect zburător neindentificat care intră pe cursul Dunării.  

Nu mai mințiți în comunicarea publică. Minciuna are picioare scurte. Ați pierdut încrederea oamenilor, nu o mai recâștigați.  

Cereți consultări cu aliații în baza art.4 din Tratatul Atlanticului de Nord. Cereți prezența permanentă a trupelor NATO la Babadag. Nu mai dormiți! Sunteți mult prea veseli și pasivi pentru momentul pe care îl trăim. Ca să ne fie bine, trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău.  

Sunt optimist că putem gestiona această situație. Trebuie doar un pic de curaj!", precizează Răzvan Nicolescu într-o postare publicată joi pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.