Memorator pentru uituci


Memorator pentru uituci

De-a lungul anilor fauna politică își schimbă culoarea, dar nu și esența.

Incompetenții și liliputanii cu mandate încă mai apar pe la televiziuni și repetă papagalicește că „timp de 30 de ani nimic nu s-a făcut”, dând de înțeles că ei se sacrifică, fac minuni, dar cineva îi împiedică să transforme „țara” într-un măreț șantier. Zău?! Parcă ați fi venit direct de la instructaj din Lubeanka sau din incubatorul lui Lucinschi, Diacov, Filat sau Marian Lupu.

Ignoranța, ca tinerețea, nu e o scuză pentru politicieni. De ani și ani de zile, foindu-vă prin partidele de la guvernare, nu ați înțeles că Moscova dictează și conduce R.Moldova, condamnând-o la sărăcie și subdezvoltare? Ce nu știați? Că după 1994 guvernanții „noștri” au servit nu R.Moldova, ci Federația Rusă?

Memorați: de la „independență” încoace, singurul dușman al politicienilor moldoveni a fost România și patrioții adevărați, care cereau reîntregirea Țării…

Când am făcut Podul de Flori la 6 mai 1990, mai să vă sinucideți de spaima Unirii; când am spus adevărul despre drama și identitatea românească a Basarabiei la 27 august 1991, ați dat foc Declarației de Independență; când eroii noștri își jertfeau viața în tranșeele de la Nistru și luptau împotriva cazacilor și ucigașilor ruși, v-ați dat de partea criminalilor, declarând că e război civil; când trăgeam clopotele și strigam din răsputeri că Rusia confiscă statul moldovenesc și ne transformă iarăși în gubernie, ne loveați peste gură și ați anulat imnul „Deșteaptă-te, române”; când am cerut o conducere patriotică, națională, le-ați dat cheia serviciilor secrete rusești să dea foc Președinției și Parlamentului; când aduceam dovezi incontestabile că conducerile de la Chișinău sunt marionetele Kremlinului, ați tras în noi, nu în trădătorii cu mandate, care se duceau cu turma la instructaj, la Duma de Stat.

Cum ar fi putut R.Moldova să nu ajungă pe brânci, dacă timp de trei decenii majoritatea populației venera Rusia, iar conducătorii ei, de la Lucinschi la Dodon, slujeau Moscovei?

Până nu se va lăsa și ultimul moldoivan de satanele de la Kremlin, de monstruoasa „lume rusă”, nimic nu va înflori și rodi cu adevărat pe bogatul pământ al Basarabiei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.