Pavel Popescu: "Într-o țară normală, declarațiile halucinante făcute de Ponta cu privire la transferul pacienților către statele care și-au oferit ajutorul instant pentru tragedia din Crevedia, ar fi trebuit să îl «zboare» direct din funcția de consilier onorific al premierului!"


Pavel Popescu: "Într-o țară normală, declarațiile halucinante făcute de Ponta cu privire la transferul pacienților către statele care și-au oferit ajutorul instant pentru tragedia din Crevedia, ar fi trebuit să îl «zboare» direct din funcția de consilier onorific al premierului!"

Deputatul PNL Pavel Popescu reiterează solicitarea adresată premierului Marcel Ciolacu de a-și demite consilierul onorific în domeniul relațiilor economice internaționale, ne referim la Victor Ponta. În urmă cu câteva zile, Pavel Popescu trecea în revistă o serie de elemente pentru a scoate în relief faptul că numirea fostului premier Victor Ponta într-o asemenea poziție reprezintă un afront adus partenerilor euro-atlantici ai României. 

În contextul tragediei de la Crevedia, în urma căreia doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți din pricina mai multor explozii care s-au produs, sâmbătă seara, la o stație GPL ilegală din comuna în cauză, afacere ilicită deținută de fiul primarului PSD al orașului Caracal, a ținut să reamintească faptul că, într-adevăr, prezența sa în Guvernul României reprezintă un afront adus partenerilor țării noastre, acesta dezvoltând un soi de conspirație patriotardă potrivit căreia, din rațiuni financiare, spitalele din străinătate refuză să trateze pacienții arși în stare gravă, acceptând doar cazurile de pacienți ce se află într-o stare relativ bună. 

Drept reacție, Pavel Popescu amintește că, începând cu tragedia de la Colectiv, s-a implicat activ în facilitarea transferurilor de mari arși în spitalele din Europa, motiv pentru care cunoaște în detaliu cât de ușor se poate pierde credibilitatea țării, inclusiv în această sferă, din pricina unor personaje toxice precum Victor Ponta. 

Pentru a demonta discursul patriotard al fostului premier Victor Ponta, deputatul PNL subliniază faptul că atunci "când spitalele din afară acceptă pacienți străini, ele țin ocupate acele paturi și le fac practic indisponibile pentru eventuali pacienți ai statului respectiv, deci își asumă un risc".

Redăm declarația integrală a deputatului PNL Pavel Popescu: 

"Domnul Victor Ponta este un idiot. Dar nu doar un idiot util ci unul self-made, autentic. Într-o țară normală, declarațiile sale halucinante cu privire la transferul pacienților către statele care și-au oferit ajutorul instant pentru tragedia din Crevedia, ar fi trebuit să îl «zboare» direct din funcția de consilier onorific al Premierului Marcel Ciolacu.  

Din 2015 încoace m-am implicat activ în transferurile de mari arși în spitalele din Europa. Nu ai nevoie de protocoale complicate, nu ai nevoie de surle și trâmbițe, nu ai nevoie de declarații politice. Pui mâna pe telefon, pregătești avioanele și acționezi. Apoi plătești facturile statului român. Pentru că aceste servicii se plătesc.  

Și ca un detaliu: prin 2018, un spital din afara țării refuza preluarea de pacienți români pentru ca MS-ul nu plătise o factură de până în 20.000 de euro. Oare era mult pentru viața unui român? Nu am să uit niciodată ce mi-a spus directorul acelui spital: domnule Popescu, nici dacă mă sună Președintele dvs. sau premierul țării mele, nu voi mai accepta acest transfer. V-ați pierdut credibilitatea.  

Ca să fie clar: când spitalele din afară acceptă pacienți străini, ele țin ocupate acele paturi și le fac practic indisponibile pentru eventuali pacienți ai statului respectiv. Deci își asumă un risc. Astăzi, transferăm pacienți în spitalele lor pentru că o bună parte din credibilitate a fost reconstruită.  

În cazul Crevedia, spre marea mea surprindere, la capitolul transferurilor de pacienți, Guvernul s-a mișcat ca la carte. Nu este o laudă, e o simplă constatare, pe care o pot face/recunoaște și cei mai mari critici ai acestui sistem (unii dintre ei foști miniștri, ce au folosit MS-ul pentru orice altceva dar nu pentru construcția acestui sistem de care avem astăzi nevoie. Astăzi, ei încă își găsesc scuze, cățărându-se politic pe absolut orice tragedie).  

Astăzi trebuie să facem următoarele lucruri:  

1. Să le oferim suport total tuturor victimelor acestei tragedii, indiferent de costuri.  

2. Să le mulțumim și să îi prețuim pe cei care și-au riscat viața (majoritatea victime) pentru a opri această tragedie în punctul în care a fost oprită. Și să nu îi mai blamăm public pentru salarii mari și pensii «speciale» atunci când nu e cazul: dragi polițiști, pompieri, medici, asistenți - mulțumim și iertați-ne!

3. Să le mulțumim partenerilor care ne-au întins o mână de ajutor: mulțumim!

4. Să îi tragem la răspundere pe TOȚI cei vinovați, direct sau indirect, fără menajamente.  

5. Să recunoaștem în fața oamenilor, dar mai ales în fața oglinzii (noi, politicienii), că am girat și girăm, cu știință sau fără știință, un sistem profund CORUPT, care ne distruge pe zi ce trece.  

6. Să începem să reformăm din temelii acest sistem corupt ce nu face cinste acestei țări. Să facem curățenie în partide, în administrație și în societate.

7. Să schimbăm rapid legislația.

8. Să recunoaștem că România a eșuat total la capitolul educație și că doar prioritizând cu adevărat sistemul de educație din România vom putea face pași concreți pentru orice tip de reformă.

Și nu în ultimul rând, să ignorăm, sancționăm și să boicotăm idioții self-made ca Victor Ponta, exponenții acestui sistem falimentar girat de cei ca el.  

Domnule Prim-ministru Marcel Ciolacu, vă rog public, din nou: redactați și semnați decizia de eliberare din funcția de consilier onorific al dvs. pentru Victor Ponta, așa cum a făcut-o și el în 2015, când v-a eliberat din aceeași funcție. Guvernul României și noi, toți românii, nu merităm rușinea de a fi reprezentați de el".

Întrucât sistemul medical românesc nu dispune de capacitatea de a-i îngriji pe toți răniții de pe urma exploziilor din Crevedia, 12 pacienți au fost transferați la spitale din străinătate. Cei 12 pacienți au arsuri de diferite grade, iar jumătate dintre ei sunt intubați. Însă, Victor Ponta a găsit de cuviință chiar și în acest context să facă o declarație patriotardă și cinică, spunând la România TV - postul de televiziune fondat de infractorul fugar Sebastian Ghiță - că spitalele din străinătate vor doar să beneficieze financiar de întreaga situație, acceptând doar cazurile de pacienți ce se află în stare bună. 

CITIȚI ȘI: "Baliverne!". Psihiatrul Gabriel Diaconu demontează manipularea marca Victor Ponta cu privire la soarta românilor arși în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia: "Nici una din țările care au primit pacienți români NU a avut un rol în selecția pacienților!"

"Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții care sunt în stare bună. Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român, acesta este interesul lor", a zis Ponta. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.