La Rânca a avut loc, zilele trecut, o așa-zisă școală de vară a formațiunii conduse de senatoarea Diana Șoșoacă, adusă în Parlament de AUR cu care acum se înjură pe la toate colțurile pentru că vizează cam același electorat - naționalist, religios, sărac, ignorant și ignorat de clasa politică tradițională – în fața căruia poți să vii cu orice scursură reșapată pentru că nu simte să-ți pretindă integritate atâta timp cât ai un discurs naționalist, anti-UE, anti-corporații, anti-vaccinist etc.
Astfel, după bombele securiste propuse de AUR pentru Parlamentul Europei, majoritatea conectate cu fosta Securitate sau cu prezentele servicii de informații (PODUL a scris AICI), senatoarea Șoșoacă, președinta SOS România, l-a avut ca invitat special, la școala de vară, pe controversatul Orlando Teodorovici, zis și „Discotecă” - fost ministru PSD de Finanțe în guvernul Ponta și apoi în guvernele controlate de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov - , anunțând că, în 2024, va candida la președinție în tandem cu acesta, propunerea sa de premier.
„Domnul Teodorovici este unul din finanțiștii extraordinari ai României, care ar putea să aducă schimbări. Presa speculează și se joacă cu tandemul Șoșoacă – președinte și Teodorovici – premier, să-i lăsăm să speculeze. Dacă el era prim-ministru, alta era situația, pentru că prim-ministrul conduce cu o condiție, să ai un președinte care să îți permită să faci tot ceea ce trebuie pentru a guverna țara, adică un președinte care să nu fie controlat de servicii.
Voi aranja o dezbatere între cel care se consideră sau a fost votat cel mai tare finanțist din România, să facă o dezbatere aplicată cu domnul Teodorovici. Până acum, el este cel mai capabil om pentru funcția de prim-ministru al României”, a declarat Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România.
Atât de apreciat este Teodorovici în familia și partidul lui Șoșoacă încât soțul Silvestru se înjură cu lumea pe Facebook când susținătorii își manifestă scepticismul în privința calităților de mare finanțist ale lui „Discotecă”. Silvestru Șoșoacă, un individ agresiv și iute la mânie, ocupă funcția de prim-vicepreședinte în formațiunea condusă de consoarta sa. Foto jos
Reamintim că infractorii Vâlvov și Dragnea intenționau să înhațe, pe mâna lui Teodorovici, pensiile private ale românilor. Despre cât de bine gestionase Orlando Teodorovici finanțele publice în mandatul său, jurnalistul Mircea Marian scria: „Cheltuielile au explodat încă din 2018: pensiile speciale au consumat peste 9 miliarde de lei, salariile bugetarilor s-au majorat cu peste 25%, față de 2017, iar cheltuielile cu dobânzile au crescut cu 25,5% față de anul precedent, acesta fiind efectul împrumuturilor tot mai frecvente la care apelează guvernul Dăncilă. De altfel, cheltuielile cu dobânzile au înghițit 1,2% din PIB, la sfârșitul lui octombrie, față de 1% în octombrie 2017” (Newsweek - AICI)
În octombrie 2019, în ziua în care s-a votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă din care făcea parte, Orlando Teodorovici „Discotecă” a avut o reacție incalificabilă la adresa unei jurnaliste de la B1, întrebând-o dacă este "liberă diseară". Scenele s-au petrecut pe holurile Palatului Parlamentului, acolo unde jurnalista încerca să obțină o declarație de la fostul ministru al Finanțelor, cel care își pierduse funcția în urma votului pe moțiunea de cenzură.
Jurnalista s-a prezentat a fi de la "b1.ro", moment în care Teodorovici a început să o ironizeze: "de la boii.ro? Ce e asta?", a afirmat el. A ignorat întrebările jurnalistei, întrebând-o în schimb: "sunteți liberă diseară? Nu prea vă văd la față" "Îmi faceți curte? Faceți curte că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși!", a mai spus Teodorovici. VIDEO mai jos
Fostul său șef, Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv, pe 2 mai, la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, într-un dosar cunoscut sub numele de „Dosarul Tablourilor”. El a fugit în Italia înainte de pronunțarea sentinței. Zilele trecute, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, afirma că este însă doar o chestiune de zile până când Vâlcov va fi adus în România. Pe 8 august, Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins recursul formulat de infractorul român împotriva deciziei prin care s-a decis predarea acestuia către autorităţile competente ale României.