Ucraina cere Guvernului lui Netanyahu să ofere în continuare asigurare medicală refugiaților de război, după hotărârea executivului israelian de a aboli asigurarea umanitară pentru ucraineni


  • ACP
  • Aug 10, 2023 18:36
  • 664
Ucraina cere Guvernului lui Netanyahu să ofere în continuare asigurare medicală refugiaților de război, după hotărârea executivului israelian de a aboli asigurarea umanitară pentru ucraineni

Ambasadorul Ucrainei în Israel a cerut oficial guvernului condus de Benjamin Netanyahu să nu dea curs abolirii asigurării medicale gratuite pentru refugiații din Ucraina.

"Suntem profund dezamăgiți și îngrijorați de decizia recentă a guvernului israelian de a anula asigurarea de sănătate pentru refugiații din Ucraina. Guvernul israelian nu numai că refuză să vândă Ucrainei măsuri de protecție împotriva uciderii cetățenilor noștri de către ruși, ci acum Israelul oprește și asistența medicală pentru refugiații care au fugit în Israel de amenințarea cu uciderea brutală în mâinile rușilor. Facem apel la guvernul israelian să nu întoarcă spatele unui act umanitar de bază - sănătatea refugiaților noștri", a scris ambasadorul Yevhen Korniichuk pe pagina de Facebook a ambasadei. 

În aceeași postare Korniichuk i-a îndemnat pe ministrul israelian al Finanțelor și șef al Partidului Religios Sionist, Bezalel Smotrich, respectiv pe ministrul Muncii, Afacerilor Sociale și Serviciilor Sociale, Ya'akov Margi, membru al partidului religios Shas, să își reconsidere decizia și să ofere refugiaților ucraineni protecție socială de bază și asigurări de sănătate, ca un gest de umanism.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.