Cactusul californian al PAS-ului


Cactusul californian al PAS-ului

Mult lăudata și mult elogiata găselniță PAS-istă de a o aduce pe Veronica Dragalin la șefia procuraturii anticorupție le-a cam “ieșit pe ochi” verzui-gălbuilor. Slang-ul californian al domnișoarei Dragalin nu prea s-a integrat în realitățile “lingvistice moldovenești”. Salvatoarea Republicii Moldova de marii corupți (astfel a fost prezentată aceasta de către fruntașii PAS-ului, mai ales de Alaiba și Litvinenco) a dat, între timp, de gustul politicii de pe malurile Bâcului, exact ca și procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Chiar atât de contagioasă și “mieroasă” să fie alterata politică moldovenească?

Nu cunosc cum biologia, chimia și biochimia pot eradica corupția endemică, după cum nici cactusul californian să supraviețuiască în solul de la noi, dar insistența Veronicăi Dragalin de a persevera în domeniul politic în detrimentul celui justițiar a generat o nemulțumire deschisă nu doar între structurile cu responsabilități în combatrea corupției, ci chiar a celor care, cu atâta vehemență, au insistat să o aducă la Chișinău. De-ar fi unica situație penibilă, poate că am mai închide și noi ochii.

În foarte multe cazuri cactușii plantați de PAS în toate structurile de conducere ale statului nu mai cresc și nu mai "dau roadă", ci au început să se înțepe între ei. I-ați văzut și dumneavoastră cum recent verzui-gălbuii se înțeapă rău de tot. În schimb, cel mai important e să fii ONG-ist/ă, verișor/verișoară, consătean/consăteană, discipol/discipolă, mentor/mentoră (versiune nouă de la “gramoteii” PAS), etc.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.