Sorin Grindeanu nu vrea să fie șeful SRI: „Nu e un lucru care să mă atragă”


Sorin Grindeanu nu vrea să fie șeful SRI: „Nu e un lucru care să mă atragă”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, fostul premier de paie al lui Liviu Dragnea la momentul OUG13 (2017), a fost întrebat, vineri, la Timişoara dacă va fi viitorul şef al SRI, după demisia lui Eduard Hellvig. 

Potrivit news.ro, Grindeanu a respins categoric o astfel de posibilitate:

„Exclus aşa ceva. Sunt în politică din 96, sunt deputat de Timiş, mă mândresc cu lucrul acesta şi vreau să rămân în continuare deputat de Timiş şi din 2024. Nu am alte gânduri, exclus aşa ceva. E un lucru cu care mă gândesc şi o spu cu mândrie pe oriunde merg. Mândria asta ar trebui să o simtă toţi cei aleşi şi sunt convins că o simt mare parte din ei. Am fost în ultimele 2 luni în această dezbatere publică cu rămâne Grindeanu, nu rămâne, cu această rocadă. Dacă e un lucru să fiu bucuros că am rămas e acela că proiectele din zona noastră rămân, dar asta nu ar trebui să audă alţii, rămân prioritare în zona transporturilor. Încerc să fac un echilibru cu toate zonele din ţară”.

Ministrul Transporturilor a explicat că funcţia de şef al SRI nu îl atrage.

„Nu e un lucru care să mă atragă, nu îmi doresc, nu mă interesează aşa ceva, exclus”, a mai precizat Sorin Grindeanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.