Avertismentul lansat de un europarlamentar polonez: Ucraina are la dispoziție câteva luni pentru a arăta lumii progrese în contraofensiva contra invadatorilor ruși!


Avertismentul lansat de un europarlamentar polonez: Ucraina are la dispoziție câteva luni pentru a arăta lumii progrese în contraofensiva contra invadatorilor ruși!

Ucraina are la dispoziție câteva luni pentru a arăta lumii progrese în contraofensiva contra invadatorilor ruși. În caz contrar, Europa ar putea începe să preseze Kyivul să înghețe conflictul, a avertizat Witold Jan Waszczykowski, europarlamentar, respectiv fost ministru de externe polonez. 

Întrebat cum vede personal sfârșitul războiului, Waszczykowski a răspuns: "Sunt polonez și identific sfârșitul războiului așa cum o faceți voi (Ucraina - n.red.). Victoria este definită prin aceleași cuvinte pe care voi le folosiți: să fie recuperată Crimeea, să fie recuperat Donbasul, să fie pedepsită Rusia, respectiv să fie determinată să plătească despăgubiri".

Waszczykowski a adăugat pe de altă parte că nu este clar dacă o astfel de evoluție e realistă în actualul stadiu. 

"Este realistă? Nu sunt sigur. Această definiție (a victoriei - n.red.) nu este împărtășită într-un număr de țări din Europa de Vest", a spus Waszczykowski.

"Cred că aveți trei-patru luni de marjă de libertate. Lumea urmărește progresul ofensivei militare. Dacă în câteva luni de ofensivă se va poticni și nu va exista niciun progres, Europa va începe să preseze Ucraina să înghețe conflictul, să înceapă discuțiile cu Rusia și astfel să repete soluția din 2015. Aceasta este părerea mea pesimistă", a conchis eurodeputatul polonez. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.