Reznikov așteaptă o perspectivă clară privind aderarea Ucrainei la NATO: Kyivul acționează deja ca flancul estic al Alianței Nord-Atlantice!


Reznikov așteaptă o perspectivă clară privind aderarea Ucrainei la NATO: Kyivul acționează deja ca flancul estic al Alianței Nord-Atlantice!

Ucraina joacă deja rolul flancului estic al NATO, apărând "Europa democratică și civilizată împotriva Rusiei barbare", a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov. Acesta a adăugat că oficialii de la Kyiv se așteaptă ca summitul NATO de la Vilnius, ce se va desfășura în luna iulie, să clarifice perspectivele de aderare ale Ucrainei. 

"Am obținut deja rezultate semnificative în lupta împotriva Rusiei datorită cooperării noastre cu țările aliate. Am acumulat deja un arsenal extrem de divers de arme și echipamente. Am construit rute logistice din țările NATO către țara noastră și sunt rute logistice foarte complexe. Am organizat programe de instruire în țările NATO. Vom consolida o astfel de cooperare și în viitor", a spus Reznikov într-un interviu publicat joi de redacția ucraineană Voice of America.

În acest sens, Reznikov a vorbit despre așteptările pe care le au ucrainenii de la NATO. 

"Acum, întreaga țară așteaptă claritate cu privire la când și cum vom deveni un membru cu drepturi depline al Alianței", a subliniat ministrul ucrainean al Apărării. 

Reznikov a precizat totodată că obiectivul Kyivului este "să facă tot ce ține de competența ministerului apărării și a armatei", respectiv să rezolve problemele practice "în așa măsură încât Vilnius să creeze cât mai mult spațiu pentru a se lua deciziile politice necesare la nivelul șefilor de stat". (sursa: TVP World

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.