Scriitorul Cristian Bădiliță, fost ”golan” din Piața Universității: ”Mineriada a fost iadul pe pământ. Cea mai cumplită represiune anti-democratică de după 1990”. Toți vinovații să fie aduși în fața Justiției!


Scriitorul Cristian Bădiliță, fost ”golan” din Piața Universității: ”Mineriada a fost iadul pe pământ. Cea mai cumplită represiune anti-democratică de după 1990”. Toți vinovații să fie aduși în fața Justiției!

Scriitorul, traducătorul și teologul Cristian Bădiliță (fost ”golan” din Piața Universității) avertizează, pe pagina de Facebook a domniei sale, că nu doar Ion Iliescu, Virgil Măgureanu și Traian Băsescu trebuie trași la răspundere pentru abominațiile Mineriadei, alături de nume grele ale Guvernului Petre Roman, ci, pe lângă acești decidenți și înlesnitori principali, în fața instanței de judecată trebuie să fie aduși toți pseudoprocurorii și pseudojudecătorii care au tărăgănat și au îngropat, ani și ani, dosarele Revoluției și Mineriadei, batjocorind victimele în timp ce au fost îndopați cu salarii nejustificate 

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariile lui Cristian Bădiliță: 

”Fleacuri la pereți. Am tot scris despre Mineriadă pe această pagină. Ca fost ‹golan› din Piața Universității 1990, alături de alte cîteva mii de ‹golani› (singurii cetățeni demni ai României pe atunci) am așteptat judecarea criminalilor și a complicilor. Numele acestora sînt cunoscute și arhicunoscute. Doar nepăsătorii și cei de rea-credință le ‹ignoră›. Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Razvan Theodorescu (da, nemernicul tvr, celebrat acum 3 luni), T. Băsescu (cel care a aprobat, probabil hăhăind, trenurile minerești), Miron Cosma, cu îngăduința CRIMINALĂ a ÎNTREGULUI guvern P. Roman, au orchestrat cea mai cumplită represiune antidemocratică după 1990. 

Europa a fost ingrozită de ce s-a petrecut la București în 13-15 iunie 1990. A fost iadul pe pămînt. Știu ce am trăit eu, ce au trăit prietenii și colegii mei. Dacă personal nu mai aștept nimic, viața mea fiind ruptă în două din cauza inșilor citați mai sus și a complicilor ulteriori (E. Constantinescu, Iohannis), de ‹dragul› ideii de justiție trebuie mers pînă la capăt. Nu doar criminalii, ci și acești pseudoprocurori și pseudojudecători se cuvin trași la răspundere, anchetați, sancționați pentru batjocorirea victimelor și primirea nejustificată a salariilor timp de ani și ani de zile.

PS Dacă, în 1990, existau cîteva mii de oameni demni și curajoși în rsr, astăzi numărul lor abia trece peste sută. A crescut însă exponențial megalomania patriotardă. E un mecanism psihologic bine cunoscut: cu cît ai făcut mai puțin sau mai prost pentru țara ta și cu cît ai furat mai mult de la ea, cu atît devii mai... patriot”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.