Când vine vorba de învățământ, politicianul român se poartă ca bețivul satului care sparge banii pe băutură și păcănele


Când vine vorba de învățământ, politicianul român se poartă ca bețivul satului care sparge banii pe băutură și păcănele

Hai să ne uităm la învățământ ca la un proces de producție: materia primă (copiii) prelucrată de niște meseriași (profesorii) care scot un produs finit (adultul/ cetățeanul). Nu e 100% așa, dar putem privi procesul și din unghiul ăsta.

Întrebare de economie politică: ce se întâmplă cu un proces de producție și cei implicați în el când scade accesul la materia primă? Exact: menținem vechiul proces de producție fără să-l modificăm, mărim salariile tuturor și ne rugăm la Dumnezeu să fie bine.

În altă ordine de idei, când vine vorba de învățământ politicianul român se poartă ca bețivul satului care sparge banii pe băutură și păcănele, iar când trece pe lângă birt fiu-său (premiant în ciuda tuturor șanselor) începe să zbiere ce dăștept e Niculae și că seamănă cu el, deși tot satul știe că ăla mic merge la școală îmbrăcat din banii trimiși de mătușă-sa plecată la muncă în Italia.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.