După un atac lansat la adresa lui Soros, Elon Musk este acuzat de antisemitism de Guvernul Israelului


  • ACP
  • May 17, 2023 18:50
  • 612
După un atac lansat la adresa lui Soros, Elon Musk este acuzat de antisemitism de Guvernul Israelului

Elon Musk, miliardarul care deține Twitter, a fost acuzat de Israel că este antisemit după ce a spus despre evreul George Soros că urăște umanitatea. Cu o zi mai devreme Musk scrisese pe Twitter că supraviețuitorul Holocaustului George Soros "uraște umanitatea" și îi amintește "de Magneto", un răufăcător de benzi desenate care apare în seria Marvel X-Men.  

Ministerul de Externe al Israelului a declarat că, imediat după tweet-ului lui Elon Musk, expresia "evreul" a devenit un subiect în trend pe Twitter, iar remarcile despre Soros "au dus imediat la circularea unor teorii ale conspirației antisemite pe platforma lui Musk". 

Comentariile lui Musk au venit la doar câteva zile după ce firma de investiții a lui Soros a dezvăluit că și-a vândut toate acțiunile Tesla, ceea ce ar putea arunca o lumină mai puțin bună asupra corporației americane ce fabrică cele mai vândute mașini electrice din întreaga lume. 

Elon Musk a mai fost acuzat de câteva grupuri evreiești că nu a făcut suficient pentru a reduce, după ce a preluat platforma, ceea ce acestea au descris drept antisemitism pe Twitter. Dar acum este prima oara când reproșul vine tocmai dinspre Guvernul israelian. (sursa: AICI)

 

 

 

 

 


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.