Restabilirea în drepturi a Limbii Române este o victorie pentru toți cei care simțim românește pretutindeni în lume


Restabilirea în drepturi a Limbii Române este o victorie pentru toți cei care simțim românește pretutindeni în lume

Limba Română este una singură, la fel cum pământul românesc este unul singur și de-a pururea al nostru, de la Marea Neagră și până la Nistrul cel șerpuitor, pe vechea graniță a României Mari. 

Limba Română nu are nevoie de porecle, nu are nevoie de dubluri ori de falsuri grosolane inventate de cotropitorii ruși care au dorit să ne șteargă conștiința națională.

Limba Română este un dat, Limba Română este o stare de fapt și este sufletul unui popor mult prea încercat și dezbinat de istorie. 

Restabilirea deplină a demnității Limbii Române la Chișinău este un act de revenire în fire a românității întregi și de dreaptă înlăturare a ultimelor rămășițe ale ideologiei totalitare prin care Rusia sovietică a dorit să distrugă românitatea Basarabiei noastre.

Votul dat astăzi la Chișinău ne face mândri pe toți, români de pe ambele maluri ale Prutului! Restabilirea în drepturi a Limbii Române este o victorie pentru toți cei care simțim românește pretutindeni în lume!

Voi încheia cu versurile unui erou al Războiului pentru Reîntregirea Neamului, poetul basarabean Alexei Mateevici:

”Limba noastră-i o comoară/

În adâncuri înfundată/

Un şirag de piatră rară/

Pe moşie revărsată”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.