Întreaga Basarabie trebuie retrocedată României


Întreaga Basarabie trebuie retrocedată României

Am o veste pentru toți moldoveniștii ziși ”pro-europeni”, care acum scuipă România, pe banii României, în politica, în presa și prin ONG-urile din stânga Prutului. Și vestea e următoarea: întreaga Basarabie trebuie retrocedată României, nu doar ce au tâlhărit rușii de la Mitropolia Basarabiei.

Am scris-o în repetate rânduri: în fostele republici sovietice, postate în exteriorul NATO și al UE, păpușate de Rusia și lipsite de un stat de drept funcțional, mult trâmbițata tematică ”anti-corupție” nu este altceva decât o narațiune rusească. Cum adică ”anti-corupție” fără corupți condamnați? Cum adică ”anti-corupție” fără reforme în Justiție? Cum adică ”anti-corupție”, când puterea ”anti-corupție” subvenționează cu bani publici separatismul rusesc transnistrean, în timp ce toți infractorii Rusiei zburdă în voie? Iar așa-zisa Transnistrie reprezintă corupția (de toate felurile) cu majuscule. 

Evident că rușii preferă ca spațiul public basarabean să fie infestat de pitpalaci și pokemoni cu gulere albe care invocă destrăbălat ”lupta anti-corupție”, fără pic de urmări și doar din interese electorale/financiare, fiindcă paradigma asta deturnează orice dezbatere aplicată despre identitatea românească, despre pericolul rusesc, despre inexistența reformelor reale, despre apropierea de România (adică de NATO) și despre un viitor comun românesc – singurul care îi poate scoate pe basarabeni din siajul rusesc, oferindu-le securitate, asigurându-le salarii și pensii similare cu cele din dreapta Prutului.

Punctajul predilect e ceva de genul: ”nu contează identitatea românească, nu contează limba română și cu atât mai puțin vreo apropiere de România, ceea ce contează este să-i băgăm pe corupți în pușcărie și să trăim bine”. Urmarea? Marii corupți sunt pretutindeni, numai la pușcărie nu, reformele nu există iar cetățenii R.Moldova rămân cei mai săraci locuitori din Europa. Mai mult, marii corupți ai Rusiei conduc partide și vor candida din nou la alegerile locale și parlamentare, urmând să alcătuiască o viitoarea guvernare. 

În realitate, presa ”anti-corupție” din stânga Prutului este un departament de propagandă al PAS (al fostelor și al viitoarelor puteri zise ”pro-europene”). E îndopată cu fonduri publice, primește purcoaie de bani din România și i se oferă pe tavă granturi europene (în special via Germania, adică via Martin Sieg, consilierul știm-noi-cui). Anchetele și dezvăluirile rezultate comportă, uneori, efecte electorale și de imagine, însă nu prea au urmări juridice. N-o să vă vină se credeți ce b@șini și impresii își dau unii șefi de propagandă moldovenistă împachetată ”pro-european” & ”anti-corupție”, în timp ce pozează în mari oameni de ”presă”, deși sunt pur și simplu niște instrumente politicianiste. Pe ei îi interesează mai mult feminizarea funcțiilor și numărul femeilor din guvern decât faptul că anchetele lor nu au rezultate și că idolii lor politici fac ”anti-corupție” fără urmări, fără reformarea Justiției și fără stat de drept. 

Printre altele, așa s-a ajuns și la situația halucinantă ca presa ”anti-corupție” și cică quality să se opună retrocedării către Mitropolia Basarabiei a clădirii fostului Seminar Teologic din Chișinău. Ce presă ”pro-europeană” și ”anti-corupție” poate susține, pe față și fără pic de scrupule, furtul rusesc de imobile și alte proprietăți românești? Cum văd posibilă acești pitpalaci o ”integrare europeană” a RM, dacă gubernia se opune retrocedărilor legitime ale unor clădiri și terenuri furate de ocupanții ruși, prin crimă și teroare? Și în cazul de față este vorba despre o singură clădire din alte sute de clădiri și terenuri. 

Directoare la Ziarul de Gardă (finanțat de ani și ani cu bani publici românești și granturi europene), Alina Radu s-a apucat să-l ponegrească mai ceva ca rusofilii pe Patriarhul Daniel, împroșcând lături la adresa BOR. Oare Alina Radu a uitat că 99% dintre fostele proprietăți din stânga Prutului ale Bisericii Ortodoxe Române se află acum, ilegal, în posesia așa-zisei mitropolii a FSB-istului Vladimir Cantarean, sclavul lui Kirill? De ce i se pare ok această samavolnicie rusească bazată pe rapt, crimă și tâlhărie? Oare nu despre asta ar trebui să scrie o presă ”pro-europeană” și ”anti-corupție”? Oare Alina Radu a ieșit la atac de capul dânsei, sau la ordin politic? Nu cumva liderii PAS una zic la București, alta fac la Chișinău? Nu cumva, după ce promit chestii, după ce primesc bani și ne zâmbesc diabetic, băieții-și-fetele își convoacă slugile din presă și ONG-uri, punându-le să o dea pe invers? 

Sper ca la București să se consemneze cu acuratețe toate aceste ieșiri de grotă ale moldoveniștilor ”pro-europeni” din politică, presă și ONG-uri. Și mai sper ca măcar la unii dintre ei asta să se simtă și la bani. E de noaptea minții ca România să-i plătească în continuare pe propagandiștii moldoveniști (travestiți în jurnaliști sau în mai știu eu ce) care înjură România la comanda șefilor politici, în timp ce-și dau aere de mari jurnaliști independenți și deontologi. Halal deontologie! Să facă presă de-asta ”quality” & ”anti-corupție” pe banii lor, măi nene, să nu mai stea cu mâna întinsă după banii contribuabililor români. 

Rețineți: întreaga Basarabie trebuie retrocedată României, nu doar ce au tâlhărit rușii de la Mitropolia Basarabiei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.