Jocul cui îl face TVR-ul?


Jocul cui îl face TVR-ul?

TVR, care e televiziune publică, a făcut o mișcare foarte ciudată. A mutat ”Telejurnal Moldova”, care se difuza pe TVR Info, la ora 18.00, tocmai la ora 23.00. Foarte suspectă această mutare. Asta în condițiile în care R.Moldova este următoarea țară amenințată de Rusia. În locul acestei emisiuni au pus ”Ora de știri”, program care oricum e difuzat în același timp și pe TVR 2. Deci nu are logică.   

Să muți la o oră aproape inaccesibilă principalul buletin de știri din R.Moldova – deși sursele credibile de informare sunt atât de puține (doar online) și în condițiile în care nici măcar postul public Moldova TV nu se recepționează pe cablu în România – e fie o greșeală, fie un semn că cineva de la TVR face un alt joc. Cu atât mai mult în acest context complicat, când la Chișinău provocările rusești sunt în toi iar companii străine încep să se retragă din R.Moldova.  

Cine are interesul ca noi să nu mai aflăm ce se întâmplă în stânga Prutului, dacă nu Rusia? Asta îmi aduce aminte că așa s-a întâmplat și în anii ‘90 cu emisiunea ”Mesager”, care ajunsese să fie difuzată la ora 5.00 dimineața. ”Telejurnal Moldova” pare să aibă aceeași soartă.

Președintele director-general al TVR – l-am numit pe Dan Cristian Turturică – ar trebui să explice modul în care s-a ajuns la o astfel de situație. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.