Trezorierul PSD Bârlad s-a spânzurat în sediul partidului / Detalii bizare din interiorul PSD Vaslui: baronul Dumitru Buzatu a început să umble obsesiv pe la biserici și mănăstiri


Trezorierul PSD Bârlad s-a spânzurat în sediul partidului / Detalii bizare din interiorul PSD Vaslui: baronul Dumitru Buzatu a început să umble obsesiv pe la biserici și mănăstiri

Trezorierul în vârstă de 73 de ani al PSD Bârlad s-a sinucis chiar la sediul partidului, aparent din motive sentimentale. Potrivit presei locale, Dumitru Țăranu a parcat mașina în fața sediului unde a fost găsit mai târziu spânzurat, alături de un bilet de adio în care își explica gestul: o decepție în amor.

Potrivit Vremea Nouă, trezorierul era îndrăgostit de o colegă din cadrul organizației Bârlad pentru care își părăsise familia.

Liderii PSD Vaslui și Bârlad s-au deplasat la sediul la care a avut loc tragedia, mai ales că trezorierul era un apropiat al controversatului Adrian Solomon (foto sus, centru), deputatul rasist care a făcut scandal în pandemie la o șaormerie din centul Capitalei, și al baronului de Vaslui Dumitru Buzatu, care în ultima vreme a fost văzut umblând mai mult pe la bisericii și mănăstiri decât pe la Consiliul Județean, pe care îl conduce cu mână forte de foarte mulți ani. FOTO mai jos. 

Dumitru Țăranu a fost descoperit chiar de câțiva colegi de partid, vineri seară, în jurul orei 21.00, într-una din încăperile sediului situat la parterul blocului I1-2, de pe strada Nicolae Iorga (în spatele fostului Magazin Ciuperca), din municipiul Bârlad.

Printre primii sosiți la fața locului s-au numărat Adrian Solomon, deputatul Eduard Popica (ginerele celui mai important și mai abonat asfaltangiu la contractele cu statul din județul Vaslui), baronul Dumitru Buzatu, subprefectul Dorin Apostu și alți membri ai partidului, care tocmai participaseră la un spectacol caritabil organizat la Bârlad. Au refuzat să comenteze tragedia, doar Solomon fiind auzit în timp ce își reproșa că, în ziua nenorocirii, ca niciodată, nu a intrat în sediul filalei pe care o conduce.

Foto: Vremea Nouă

În ce-l privește pe Dumitru Buzatu, după ce a jucat Hora Unirii într-un cimitir, pe 24 ianuarie, alături de colegii de partid, acesta a fost văzut adesea în compania popilor din județ, participând zelos și evlavios la diverse slujbe și alte servicii sau evenimente religioase. În imaginile publicate de Consiliul Județean, baronul Buzatu pare că se simte mai relaxat și chiar mai binedispus în compania prelaților decât a colegilor de partid sau de instituție (CJ Vaslui). 

Buzatu a făcut recent o declarație bizară care i-a atras critici și ironii după ce s-a răstit, în timpul unei ședințe de la CJ, că nu are cum să înființeze parcuri industriale și să dezvolte locuri de muncă la Vaslui. Buzatu a spus că în județul Vaslui nu este loc pentru așa ceva și cine vrea să le înființeze să apeleze la  „cosmos”.

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.