Ambasadorul Rusiei la București, KGB-istul Valery Kuzmin, insistă că România ar fi vecină cu Rusia, nu cu Ucraina și R.Moldova. Moscova ne amenință că își va muta granița pe Prut


Ambasadorul Rusiei la București, KGB-istul Valery Kuzmin, insistă că România ar fi vecină cu Rusia, nu cu Ucraina și R.Moldova. Moscova ne amenință că își va muta granița pe Prut

Românofob și vechi KGB-ist, ambasadorul Rusiei la București – l-am numit pe Valery Kuzmin – a împroșcat, într-un interviu propagandist recent, o nouă insultă la adresa României. 

Mai exact, el a delirat că România ar fi ”vecină” cu Rusia, ceea ce nu doar că excede orice geografie, dar vine și în continuarea cunoscutului banc: ”Cu cine se învecinează Rusia?” ”Cu cine vrea ea”

Nu, desigur că KGB-istul nu a făcut vreo ”eroare”, chiar asta a vrut să puncteze. Nesimțirea lui vine în urma amenințărilor lui Lavrov, care a insistat cavernos că R.Moldova ar putea fi ”următoarea după Ucraina”. Ce vrea să spună Kuzmin e că Rusia va învinge în Ucraina (dacă s-ar întâmpla asta, am avea graniță cu Rusia) și că ne paște din nou o graniță cu sârmă ghimpată pe Prut, ca pe vremea URSS, când România avea frontiere directe cu Rusia. 

Cică e bine să ai relații pozitive cu ”vecinii”, ne avertizează Kuzmin, ambasadorul Rusiei care a dezmembrat România și care menține Basarabia în siajul Estului. 

Vă prezentăm un fragment din elucubrațiile lui Kuzmin, care ar fi trebuit expulzat din România încă de la începutul invaziei rusești din Ucraina: 

”Eu am un mesaj pentru români. Ca o persoană responsabilă, aş vrea să spun românilor că nu este în interesele noastre să fim adversari. Noi suntem vecini şi trebuie să existe prietenie între popoarele noastre, aşa cum ne-au spus şi strămoşii noştri şi doar atunci totul va fi bine. Aceasta este important şi noi suntem pentru ca totul să fie bine”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.