Rusia, Basarabia și păpușa Molotovka


Rusia, Basarabia și păpușa Molotovka

Read my lips: în ceea ce ne privește pe noi, pe români, nu există și nici nu poate exista ceva mai anti-Rusia decât ReUnirea României cu Basarabia. Absolut tot ce s-a întâmplat după ‘90 ne demonstrează cu vârf și îndesat că Rusia nu vrea ReUnirea (enunțul ăsta e la fel de adevărat ca legea gravitației). 

Și-atunci, al cui joc îl fac cei care insistă cu tâmpenia că unionismul ar fi de-acum o narațiune ”putinistă”? Ceva mai caraghios și mai cretin nu mi-a fost dat să aud. Adică, tu vrei ca în Basarabia să fie fix cum vrea Rusia, când vrea Rusia, însă tot eu, unionist dintotdeauna și cu rude în stânga Prutului, fac ”putinisme”, când vreau ca acolo să fie NATO și UE?! Principiile nu se negociază în vremuri de molimă și război, băi ăștia, ci tocmai atunci au nevoie de afirmare și susținere. 

De ce ar trebui să ne intereseze vreodată, indiferent că-i război sau pace, de ce spune și de ce vrea Rusia, care a dezmembrat România, ne-a adus comunismul cu tancurile și a săvârșit un genocid de proporții (bunicii și părinții noștri) pe ambele maluri ale Prutului? De ce ar trebui să ne presăm palmele peste gură și să ne comportăm în conformitate cu ce zice Kremlinul sau cu ce ar putea zice/face? Chiar în halul ăsta de reeducați sunteți, vă e frică de ce va face Rusia dacă i se spune în față ce nu-i convine? 

NU justifică nimic rusesc nimeni care solicită Unirea. Rusia e genocidară dintotdeauna și săvârșește genocid de un an de zile în văzul întregii planete. Orice ar spune oricine NU poate justifica/legitima ce face sau ce amenință Rusia. Să vă intre bine-n cap că nu poți lupta cu propaganda rusească temându-te de ea, ci încăierându-te cu ea. Propaganda rusească îi va influența numai pe rusofilii din R.Moldova (care oricum votează întotdeauna partidele pro-Rusia) indiferent de ce spun sau nu spun unioniștii. Și indiferent de ce vom face sau spune noi, electoratul captiv rusofil va fi scos din case și va fi mânat la urne exact ca în ultimii 30 de ani și într-o proporție similară. NU unioniștii și unionismul dau motive Rusiei pentru agresiune, oameni buni, ci pur și simplu așa este Rusia: o boală criminală. Să insiști că Rusia ar acționa din cauza altora, nu fiindcă așa e ea, e o formă sinistră de propagandă rusească. Gândiți-vă la implicațiile susținerilor voastre. 

Oare nu-i cel puțin stupid să crezi că, dacă taci din gură când ai dreptate și când spui adevărul, Rusia nu va face oricum ceea ce vrea, exact când va vrea, așa cum a făcut de când există pe fața pământului, cu efectele ahicunoscute, indiferent de ce spui/crezi tu din fața unui monitor, într-o bulă cu sau fără Bulă? Cum adică suntem ”isteți” și luptăm împotriva Rusiei susținând exact străvechea poziție a Rusiei? De ce să nu deranjăm Rusia, de ce să nu o supărăm, fiindcă așa merită, dacă tot pozați în anti-ruși? Curajul și verticalitatea sunt apreciabile doar în Ucraina? 

Nu doar că promovați separatismul rusesc mai abitir ca rușii de la Tiraspol, dar vă bateți prostește și fără argumente (nu există argumente) pentru menținerea ultimei fărâme a protocolului secret aferent pactului Ribbentrop-Molotov – mă refer la gubernia R.Moldova, cea mai săracă ”țară” a Europei, care nu e capabilă să plătească pensii și salarii fără ajutor extern și unde nu există stat de drept. Au vrut-o pe hartă Stalin și Hitler, o vrea Putin, acum o vreți și voi. 

Știți care-i cel mai optimist scenariu ever pentru R.Moldova? Păpușa Molotovka mai câștigă un mandat la președinție (deși va fi extrem de greu), în timp ce Dodon, Șor și Voronin fac guvernul, dețin toate instituțiile de forță și fac ce vor în Parlament și oriunde. Mai e nevoie să vă spun cine sunt ăștia și ale cui interese la reprezintă? Nu e exclus nici ca păpușa Molotovka să sfârșească suspendată și împinsă pe scări, deși ne-a arătat în trecut, din poziția de premieră a lui Dodon, că știe să fie și obedientă. Repet, ăsta-i cel mai optimist scenariu (absolut toate sondajele indică asta, prăbușirea PAS e o certitudine iar trendul e funebru). 

Și, presupunând că cel mai optimist scenariu se va întâmpla, deși se poate mult mai rău (închipuiți-vă o transnistrizare a Ucrainei), despre ce integrare în UE vom mai discuta? Unde ați văzut/auzit voi de state UE cu trupe rusești de ocupație pe teritoriu și care nu sunt în stare să plătească salarii și pensii fără să întindă mână? Se mai integrează în UE state membre CSI, state care finanțează separatismul rus transnistrean? Dați-mi și mie exemplu de o țară UE pe teritoriul căreia să funcționeze acum, în timp ce citiți aceste rânduri, 4 fabrici de armament rusești, așa cum se-ntâmplă în R.Moldova. 

Finalmente, cui ajută distopia asta cu integrarea R.Moldova în Laponia, pardon, în UE? Chiar nu-i greu să vă bunghiți. Cine va achita nota de plată când va veni noaptea rusofilă? Nu mai e mult până atunci. Mulți vă comportați ca niște țânci care nu suportă să li se spună adevărul în față. Unionismul nu este și nici nu poate fi o vulnerabilitate pentru România, adevărata vulnerabilitate e R.Moldova ca atare, o gaură neagră a corupției și a intereselor rusești care se poate transforma oricând în graniță directă cu Rusia. Nu există nimic mai rațional și mai obiectiv decât să faci totul pentru a preîntâmpina o astfel de abominație. 

Știți că 1 amărât de leu românesc e echivalentul a 5 lei moldovenești? Nu vi se pare că sunteți cam homofobi și anti-români de-a dreptul atunci când zbierați că unionismul și Unirea ar fi narațiuni ”putiniste”? Până acum n-ați auzit de problemele astea, acum vă-mpiedicați de unionism. Nu mai bine vă duceți voi, copiii și rudele voastre în R.Moldova, cu job-ul și cu școala?, ca să vedeți ce bine și frumos e să trăiești în coridoarele de siguranță și-n zonele-tampon impuse și menținute de Rusia. Vă plângeți de spitalele din România? Stați să mai ieșiți pe picioare din alea moldovenești. 

Și totuși de ce vorbiți ca Iurie Roșca și Natașa Morari? 

ReUnirea e unica soluție. Separatiștii de la Chișinău și de la București sunt cel puțin la fel de periculoși ca separatiștii ruși de la Tiraspol. Și în tot cazul mult mai toxici.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.