News Alert! Victor Pițurcă a fost reținut de DNA în dosarul măștilor neconforme din pandemie


News Alert! Victor Pițurcă a fost reținut de DNA în dosarul măștilor neconforme din pandemie

Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, a fost audiat la sediul DNA din Capitală în cursul zilei de duminică, iar luni a fost reținut într-un dosar ce vizează o serie de achiziții în perioada pandemiei.

Potrivit Digi24, procurorii investighează un contract încheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măști FFP3 către Ministerul Sănătății.

Banii au revenit firmei PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victorio Piţurcă (39 de ani), fost fotbalist și fiul lui Victor Pițurcă. 

Fostul selecționer Victor Pițurcă ar fi influențat accesul fiului său la contractul cu Ministerul Apărării Naționale.

Suma invocată de procurori este de 11 milioane de lei (peste două milioane de euro), bani încasați de către firma familiei Pițurcă pentru niște măști neconforme.

În dosarul lui Victor Pițurcă, procurorii au luat măsura reținerii și cu privire la directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu. În cauză, mai există și alți suspecți din sfera Ministerului Apărării Naționale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.