Cultura FURATĂ de Rusia: ocupanții ruși din Luhansk au pus o placă pe statuia poetului ucrainean Taras Șevcenko, numindu-l ”poet rus”. Ce părere avea Taras Șevcenko despre muscali


Cultura FURATĂ de Rusia: ocupanții ruși din Luhansk au pus o placă pe statuia poetului ucrainean Taras Șevcenko, numindu-l ”poet rus”. Ce părere avea Taras Șevcenko despre muscali

În Luhansk, ocupanții ruși au pus o placă pe monumental poetului ucrainean numindu-l "poet rus".

O placă pe care scrie ”poet rus” a apărut pe monumentul lui Taras Șevcenko din Luhanskul ocupat de ruși. Acest lucru a fost raportat de jurnalistul Denys Kazanskyy pe canalul său  de Telegram.

El a menționat că, anterior, rușii l-au demonizat pe Șevcenko și au comandat campanii mincinoase de compromitere. În special, Kazanskyy a citat exemplul unui pamflet scris în 2005 de Gleb Bobrov, autor proletcultist din Luhansk – "Taras Șevcenko este nașul naționalismului ucrainean" –, poetul fiind prezentat într-o lumină proastă.

Cu toate acestea, Șevcenko este numit acum "poet rus", transmite ukranews.com, ceea ce e o minciună sfruntată. 

"Vedem că doar metodologia s-a schimbat, în rest, acum degenerații primesc ordin să îl considere pe Șevcenko nu un naționalist ucrainean, ci chiar un poet rus. Mă întreb dacă Gleb Bobrov va scrie acum o carte despre Taras Șevcenko pe care să-l prezinte drept nașul antifascismului rusesc?”, a scris Kazansky.

Versurile lui Taras Șevcenko despre ”moscali” (ruși) au rămas în inimile ucrainenilor, astăzi fiind mai actuale ca niciodată. Redăm mai jos o strofă dintr-o poezie a lui Șevcenko: 

”Moscalii sunt străini,

E greu să trăiești cu ei

Nimeni cu care să plângi,

Nimeni cu care să vorbești”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.