România securistoidă. Și lipsa de minte


România securistoidă. Și lipsa de minte

Problema României nu este că unii au fost securiști, au slujit teroarea, au tras în mulțimi, au furat startul privatizării, au furat sau au plagiat, ci faptul că, securiști fiind, ne-au indus insecuritatea, slujind teroarea, nu au încurajat libertatea plăpândă, că trăgând în mulțimi, cu gloanțe, continuă să o facă și azi cu flegme și alte pornografii de masă, că furând începuturile prosperității, au furat altora șansa legitimă de a prospera la rândul lor în propria țară, punându-i pe fugă, că furând, ne-au sărăcit copiii încă nenăscuți, că plagiind, ne mint cât este ziua de lungă. 

În rest, pe antete și pe clădiri, însemnele ne indică o reașezare specaculoasă a României ajunsă în timp foarte scurt membră UE și NATO. 

Dilema, cu asemenea personaje abjecte la conducere, este că dacă în CAER sau Pactul de la Varșovia se impunea cel cu mai multe tancuri, acum se pot impune și cei doar cu minte. Lipsa acesteia, mai grav: pervertirea ei, ne costă mai mult decât toate potlogăriile personale și de grup la un loc. 

În rest, să auzim decât de bine!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.